Kirja-arvostelu: Jumalan tavoittelijat, (The God Chasers) Tommy Tenney

(Suomeksi: Tähtäimessä Jumala, Aika Oy 2002)

 

Joseph Chambers (amerikkalainen helluntaipastori, teol. ja kirjallisuuden tohtori), Paw Creek  Ministries

internet: http://www.pawcreek.org/articles.htm

 

(Esoteerinen: Tarkoitettu ymmärrettäväksi vain määrätylle ryhmälle)

Suom. Samuel Korhonen

 

Tämä kirja The God Chasers, on yksi niistä, joissa karismaattinen "uusi aalto" kaikkein selkeimmin tulee esiin. Jumalat, jotka selvästi paljastuvat tässä kirjassa, ovat pakanuuden ja satanismin esoteerisia jumalia eikä Pyhien kirjoitusten oikea Jehova Jumala. Tämä on raskas syytös, mutta aion perustella sen tässä arvostelussa.

· Ensiksi, mitä esoteeriset jumalat ovat?

· Toiseksi, mitä merkitsee todellinen Raamatun Jumalan tunteminen. Kuinka Jumalamme ilmestyy ja millä hengellisellä tasolla voimme odottaa kokevamme Hänen läsnäoloaan?

· Kolmanneksi otan lainauksia ja esimerkkejä Tenney'n kirjasta osoittamaan, että hänen jumalansa todella on esoteerinen petoksen jumala eikä raamatullisen ilmestyksen Jumala.

 

Pakanalliset ja esoteeriset jumalat

Babylonin ja Nimrodin päivistä alkaen on ollut jumalten temppeli, jota saatana käyttää kiehtomaan ihmisten mieliä. Ihmiset jotka uskoivat näiden olevan oikeita jumalia, ovat palvoneet niitä. Monet maagiset ja yliluonnolliset ilmiöt ovat todistaneet niiden voimista. Egyptissä palvotut väärät jumaluudet olivat antaneet noidille ja viisaille niin paljon voimia, että nämä väärät palvojat kaksinkertaistivat monet Mooseksen ja Aaronin tekemistä ihmeistä.

 

Apostolien teoissa kerrotaan Simonista joka, "harjoitti noituutta ja hämmästytti Samarian kansaa sanoen olevansa jokin suuri". Raamattu sanoo hänen pettämistään ihmisistä, "ja häntä kuuntelivat kaikki, pienet ja suuret ja sanoivat: Tämä mies on se Jumalan voima, jota kutsutaan 'suureksi'” (Apt.8:9-10). Velhous ja noituus on aina ollut sen voiman tärkein lähde, jota väärät jumalat ovat käyttäneet osoittamaan aitoutensa. Niiden vaikutukset ovat samankaltaisia, kuin oikean Jumalan todelliset yliluonnolliset teot. Raamattu kutsuu näitä voimia valheen voimaksi, tunnusteoiksi ja ihmeiksi, "tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä" (2Tess.2:9).

 

Saatana haluaa antaa "valheihmeitä", jotka muistuttavat Jumalan ilmestymistä. Väärin tunnistetut Neitsyt Maria-haamut ovat tulleet maailmanlaajuiseksi epidemiaksi. Karismaattiset "uuden aallon" johtajat ja julkaisut esittävät loppumatonta luetteloa muka Jumalan aikaansaamista tapauksista, joihin liittyy outoja tunneperäisiä merkkejä. Francis Frangipane kertoi Jeesuksen kuvan ilmestyneen burritoon (eräänlainen lihapiirakka) Meksikossa. Hän sanoi, että burrito on tehty pyhäksi ja tuottaa hengellistä hedelmää. Charisma-lehti kirjoitti Jeesuksen kuvasta tai patsaasta, joka ilmestyi edustamaan Jumalan läsnäoloa ja siunasi kokoontuneita ihmisiä. Brownswillen helluntaiseurakunta asetti pyhäkköönsä ns. "Pensacolan herätyksen" alkuvaiheissa juutalaisen alttarin kopion, jolla paloi tuli. Sadat saarnamiehet ja heidän vaimonsa heittivät "kirjoitetut pyyntönsä eli taakkansa" tälle alttarille samalla, kun vaativat Jumalan Hengen vierailua prosessissa. 

 

Nämä tapaukset ovat luonteeltaan esoteerisia ja edustavat väärien jumalien läsnäoloa, joka saa aikaan "valheihmeitä". Esoteerinen tarkoittaa salaista tai luonteeltaan okkulttista, harvoille ja valituille tarkoitettua, joille Saatana ja hänen enkelinsä haluaisivat ilmaista itsensä.

Kaikkina aikoina ihmiskunnan historiassa ja erityisesti tänä lopunaikana, kun antikristuksen ilmestymistä valmistellaan, ihmiset ovat luopuneet totuudesta Jumalan etsinnässään ja Saatana matkii oikeaa Jumalaa tuoden esiin väärät Jumalansa. Laajuus, jossa tätä esiintyy juuri nyt ylittää todennäköisesti kaiken, mitä on maailmassamme ennen nähty. 

Muista kertomus kultaisesta vasikasta, jonka Aaron teki, kun Mooses oli ylhäällä kirkkauden pilvessä Jumalan kanssa. Mooses oli yhteydessä ikuisen ilmestyksen Jumalaan sillä aikaa, kun Saatanan väärät jumalat osoittivat outoja voimiaan Aaronille ja Israelin lapsille. On melkein uskomatonta, että nämä kaksi tapahtumaa saattoivat olla samanaikaisia ja tapahtua kävelymatkan päässä toisistaan. Mitä Aaron oli voinut tehdä avatakseen koko Israelin tälle uskomattomalle petokselle? Tarvittiin vain yksi asia. Hän etsi näyttöä Jumalasta välittämättä selvistä totuuden määräyksistä. Joka kerta, kun Jumalan tavoittelussa hylätään horjumattoman Sanan totuus, Saatana on valmis ilmestymään.

 

Pyhän Raamatun Jumalan tunteminen

Raamatun ilmestyksen oikea Jumala voidaan tuntea, mutta Hän ei ilmesty tyydyttääkseen ihmisen uteliaisuutta, kuten paholainen ja hänen demoninsa. Jos rukoilet Jumalaa taikauskoisella loitsulla, niin löytämäsi jumala on sinun taikauskosi mukainen. Saatana pitää siitä huolen. Jos sinua ei tyydytä ilmestyksen Jumalan ikuisen totuuden tunteminen ja etsit jumalaa ilmoituksen tuolta puolen, niin Saatana tai joku hänen enkeleistään ilmestyy jumalana, joka vastaa sinun haluusi. Nämä oudot jumalat käyttävät oikeita nimiä ja mainitsevat oikeat asiat väärän petoksen puitteissa. Kun sitten olet ylimielisen varma, että palvot ikuista Jumalaa niin mitä todennäköisimmin et tule tuntemaan totuutta ennen kuin  tuomiopäivänä. 

Tutkikaamme, kuinka Pyhän Totuuden Jumala ilmestyy. Hän ei tule näytteille, mutta ne, jotka hyväksyvät Hänen ilmestyksensä ja lunastavan armonsa,  tulevat tuntemaan Hänet. Kun Mooses halusi nähdä Jumalan kasvot, niin Isä kieltäytyi, mutta kutsui hänet "Kalliolle". Raamattu sanoo: "Herra vastasi Moosekselle: "Mitä sinä nyt pyydät, sen minä myös teen; sillä sinä olet saanut armon minun silmieni edessä, ja minä tunnen sinut nimeltäsi." Silloin hän sanoi: "Anna siis minun nähdä sinun kirkkautesi." Hän vastasi: "Minä annan kaiken ihanuuteni käydä sinun ohitsesi ja huudan nimen 'Herra' sinun edessäsi. Ja minä olen armollinen, kenelle olen armollinen, armahdan, ketä armahdan." Ja hän sanoi vielä: "Sinä et voi nähdä minun kasvojani; sillä ei kukaan, joka näkee minut, jää eloon." Sitten Herra sanoi: "Katso, tässä on paikka minun läheisyydessäni; astu tuohon kalliolle. Ja kun minun kirkkauteni kulkee ohitse, asetan minä sinut kallion rotkoon ja peitän sinut kädelläni, kunnes olen kulkenut ohi. Kun minä sitten siirrän pois käteni, näet sinä minun selkäpuoleni; mutta minun kasvojani ei voi kenkään katsoa" (2Moos.33:17-23).

 

Isä sanoi Moosekselle, "huudan nimen 'Herra' sinun edessäsi". Sitten Hän sanoi, "Katso, tässä on paikka minun läheisyydessäni; astu tuohon kalliolle". Isä lupasi, että hänen seisoessaan "Kalliolla" Hän asettaisi hänet kallion rotkoon (engl. käännös: clift of the rock = kallion halkeama) ja tuosta halkeamasta hän näkisi heijastuksen Isästä itsestään. Paavali julisti tuon kallion olevan, ei mikään muu kuin "Herra Jeesus Kristus”. Näkymme Isästä rajoittuu suhteeseemme Jeesukseen Kristukseen siihen asti, kunnes mainen vaelluksemme päättyy. Yrittää päästä ohi tämän ilmoituksen on mielettömyyttä ja aukko, jota Saatana etsii sinun elämässäsi.

 

Jumala on määrännyt, että tässä elämässä tietomme Hänestä on täydellinen Kristuksessa ja yksin Kristuksessa. Paavali sanoi tämän selvästi: "Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva ja kantaen kaikki voimansa sanalla, on, toimitettuaan puhdistuksen synneistä, istunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa" (Hebr.1:1-3).

Jeesuksen ilmestymisessä on täydellisyys, josta ihmisen sielu voi löytää täyden tyydytyksen. Väite, että tarvitsemme enemmän, paljastaa sen, että emme ole onnistuneet täysin antautumaan Hänelle. Hän on kaiken Herra ja Hänessä on koko täyteys mitä olemuksemme sisäinen pyhäkkö tarvitsee. Tuhatkertainen Halleluja!

Meissä on inhimillinen puoli, jossa kokemuksemme Hänestä on vielä epätäydellinen. Paavali mainitsee 1. kirjeessä korinttolaisille: "Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista." "Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niin kuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan" (1Kor.13:9-10,12).

 

Epätäydellisyys heijastaa rajoitettua lihaamme, josta vapaudumme ylösnousemuksessa. Tästä on täydellinen kuvaus Roomalaiskirjeessä: "Eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme, odottaen lapseksi-ottamista, meidän ruumiimme lunastusta. Sillä toivossa me olemme pelastetut, mutta toivo, jonka näkee täyttyneen, ei ole mikään toivo; kuinka kukaan sitä toivoo, minkä näkee? Mutta jos toivomme, mitä emme näe, niin me odotamme sitä kärsivällisyydellä" (Room.8:23-25).  Meillä on hengellinen ilmestys ja samanaikaisesti odotamme ruumiimme kuolemattomuutta. Saatanan voi aina tunnistaa siellä, missä tarjotaan Jumalan täyteyden ilmestystä niin kauan kuin olemme tämän lihan vankeina. Tämä on ollut Saatanan kavala juoni kaikkina aikoina. Ei ihme, että Sana vakuuttaa meille, että lihamme ei voi miellyttää Jumalaa. Liha ei milloinkaan saa tyydytystä hengellisistä ilmestyksistä. Meidän täytyy kuolettaa lihamme ja vaeltaa Hengessä. Tämä karismaattinen "uusi aalto" on "lihan elämän" kyllästämä ja samanaikaisesti tavoittelee tunneperäistä kokemusta, Jumalan "tunnettavaa läsnäoloa” (manifest presence). Tämä on yksi seurakunnan historian suurimmista uskonnollisista petoksista.

 

Tenney’n Jumala: Pakanallisia jumalia syvyydestä

Kirja "The God Chasers" (suomeksi: Tähtäimessä Jumala, Aika Oy, 2002) on yksi edellä esitetyn synkän totuuden kavalimmista ilmaisuista. Kuulostaa niin hengelliseltä puhua Jumalan tavoittelemisesta. Lainatut Sanan kohdat ovat totuuden suuria ilmauksia ja miehet, joita Tenney lainaa, ovat menneisyytemme suuria. Mutta hänen pyrkimyksensä on täysin väärä. Kiistely tämän luontoisesta kirjasta on kuin sanoisi kaunista naista rumaksi. Onhan se niin oikein pyytää ihmisiä etsimään Jumalaa. Sehän on todella tämän ajan suuri tarve.

 

Miksi sitten täytyy paljastaa tämä kauhistuttavan petollinen kirja? Kirjoittaja Tenney esittää oman ohjelmansa kirjan esittelyssä. Voisimme lopettaa jo kirjan esittelyyn ja viisaat kristityt käsittäisivät täysin mistä on kysymys. Ensimmäinen asia on, että hän eliminoi Raamatun kriteerinä, jolla "uuden aallon" kokemuksia tulisi arvioida. Lue muutamia väitteitä, joilla hän aloittaa: " Jumalan tavoittelijoilla on paljon yhteistä. Ensi kädessä heitä ei kiinnosta pyöriä jonkin kaikille tutun pölyisen totuuden ympärillä. He kaipaavat Kaikkivaltiaan tuoretta läsnäoloa. (The God Chasers, Tommy Tenney, esipuhe). "Ero Jumalan totuuden ja ilmestyksen välillä on hyvin yksinkertainen. Totuus on missä Jumala on ollut. Ilmestys on missä Jumala on. Totuus on Jumalan jäljet. Se on hänen jälkijononsa, hänen polkunsa, mutta mihin se johtaa? Se johtaa Hänen luokseen. Ehkä ihmismassat ovat onnellisia tietäessään missä Jumala on ollut, mutta aidot Jumalan tavoittelijat eivät tyydy vain tutkimaan Jumalan jälkiä." "Valitettavasti tämän päivän seurakunta haaskaa lukemattomia tunteja ja paljon energiaa väittelemiseen siitä missä Jumala on ollut, kuinka painava Hän oli ollessaan siellä ja jopa hänen sukupuolestaan. Aidoille Jumalan tavoittelijoille kaikki nämä seikat ovat epäolennaisia.” "Aito Jumalan tavoittelija ei ole onnellinen vain menneen totuuden kanssa; hänellä täytyy olla nykyinen totuus. Jumalan tavoittelijat eivät tahdo vain tutkia homeisia sivuja Jumalan menneistä teoista; heillä on kiihkeä halu nähdä mitä Jumala tekee nyt."

 

Tenney eliminoi tämän päivän uskovan ainoan tien Jumalan luo. Raamattu on Jumalan ilmestys ja tässä ilmestyksessä kohtaamme oikean Jumalan. Meidän Jumalamme ei kulje siellä, missä Jumalan Sanaa ei enää ole. Se mitä Hän tekee nyt, täyttää täysin sen, mitä Hän on antanut totuuden täydellisissä ilmestyksissä. Tenney sanoo: ”Totuus on missä Jumala on ollut. Ilmestys on missä Jumala on”. Raamattua heikosti tunteville ihmisille tämä voi kuulostaa hyvin viisaalta ja oikealta, mutta se on äärimmäistä petosta. Totuus on aivan varmasti siellä, missä Jumala on ollut, mutta myös siellä, missä Jumala on. Hän ei milloinkaan astu totuuden ulkopuolelle. Edellä esitetty selvä ilmoitus täytyy nähdä selvästi, kuten tämän kirjoittaja on sen ilmaissut.

Puhua Raamatusta "pölyisenä totuutena" tai "homeisina sivuina" on rienaavaa. Tämä on tyypillinen hyökkäys niitä vastaan, jotka arvostelevat tätä väärää voitelua horjumattomalla Sanalla. Karismaattisen "uuden aallon" täytyy tuhota seurakunnan sitoutuminen totuuteen, jos he aikovat onnistua uusien ilmestystensä ja väärien merkkiensä levittämisessä. Herra Tenney jopa vihjaisi, että nämä "Jumalan tavoittelijat" eivät välitä väittelystä koskien Jumalan sukupuolta. Ei löydy selvemmin helvetistä kotoisin olevaa ideaa, kuin että joku alkaa edistää New Age'n  Isä/Äiti-jumala käsitettä.

 

Muista kuinka Aaron johti Israelin tekemään kultaisen vasikan ja käynnisti pakanallisen seremonian kuuloetäisyydellä Jumalan vuoresta. Hän hylkäsi selvät totuuden ilmoitukset, jotka oli saanut Jumalalta ja veljeltään Moosekselta. On vain yksi askel oikean Jumalan palvonnasta ja tavoittelemisesta pakanallisen jumalan palvontaan ja tavoittelemiseen. Tuo askel on se, kun siirtyy totuuden ulkopuolelle ja uskaltaa uskoa, että meidän Jumalamme "on tekemässä jotakin uutta." Koko Tenney'n kirja perustuu ideaan totuuden ja ilmestyksen erottamisesta toisistaan. Se on saatanallinen valhe.

 

Ensimmäinen luku kertoo kokemuksesta Houston'issa, eräässä texasilaisessa. seurakunnassa. Kolme viikkoa he olivat etsineet jotakin, jonka käsitykseni mukaan ymmärsivät Jumalaksi. Muista mitä tapahtuu, kun hyväksyt "Jumalan ilmestymisen" erillään Raamatusta (Jumalan ehdoton totuus). Sinä avaat itsesi Jumalana esiintyvän hengen vierailulle.

Tässä on kuvaus: "Sitten hän sulki Raamattunsa, tarttui pöntön reunoihin vapisevin käsin ja sanoi: "Herran sana meille on lakata etsimästä Hänen lahjojaan ja etsiä Häntä. Meidän ei tule etsiä enää Hänen käsiään vaan etsiä Hänen kasvojaan. Tuolla hetkellä kuulin äänen, joka kuulosti kuin ukkosenjyrinän kaiulta läpi rakennuksen ja pastori kirjaimellisesti temmattiin ja heitettiin taaksepäin noin kolme metriä, mikä tehokkaasti erotti hänet saarnapöntöstä. Kun hän lensi taaksepäin, pönttö kaatui eteenpäin. Kaunis kukka-asetelma sen edessä kaatui maahan, mutta hetkellä jolloin pönttö iski maahan, se oli jo kahtena kappaleena. Se oli haljennut kahdeksi kappaleeksi melkein kuin salama olisi lyönyt siihen! Tuolla hetkellä tunnettava Jumalan läsnäolon kauhu täytti huoneen."

 

Hän sanoo, että "tunnettava kauhu" (tangible terror) täytti huoneen. Pastori viskattiin noin kolme metriä taaksepäin. Pönttö halkesi kahtia. Tapauksesta internettiä varten kirjoitettu juttu mainitsi, että tarvittiin uskomaton määrä energiaa halkaisemaan akryylimuovista tehty saarnapönttö. Tapaus oli selvästi suurten emotionaalisten ja yliluonnollisten (paranormal) voimien aikaansaama. Perusongelma on, että ei mikään siitä, mitä konkreettisesti tapahtui, ole raamatullista tai millään tavalla kytketty totuuden ilmoitukseen Sanassa. Ennemmin sitä voisi verrata Jumalan tuomioon, kun Naadab ja Abihu uhrasivat "vierasta tulta" Jumalan alttarilla 3Moos.10. luvussa.

 

Tämän seurakunnan johtajat olivat ilmeisesti hyväksyneet idean, että voisivat tavoitella Jumalaa jossakin ilmestyksessä yläpuolella ja erillään selvästä totuudesta. Kun he tavoittelivat Häntä tältä pohjalta, väärä henki manifestoitui ja pani pystyyn näytöksen, jolla oli esoteeriset ja okkulttiset mittasuhteet.  Tämän tyypin "uuden aallon" seurakunta kannattaa visualisointitekniikoita (joita mm. Yonggi Cho on opettanut jo kauan, suom.huom.), lippujen heilutusta rukouskokouksissa, koreografista tanssia ja muita lukemattomia New Age ideoita. Ei ihme, jos heillä on paranormaaleja tapahtumia.

 

Seuraavaksi Tenney erottaa toisistaan Jumalan "voitelun" ja Hänen "ilmeisen läsnäolonsa" (manifest presence). Hän puhuu tästä läpi koko kirjansa, mutta antaa siitä hyvin selvän kuvan luvussa "Kuinka käsitellä pyhää" (How To Handle The Holy).

Hän käyttää sanoja: "Kaikki mitä saatoin tehdä voitelun alaisena oli siinä, että sain aikaan vähän savua verhon väärälle puolelle, kun se mitä todella kaipasimme, oli saada livahtaa verhon ali ja katsella Hänen kirkkauttaan verhon takana. Olen kiitollinen voitelusta, mutta nyt tiedän, että Jumalalla on vielä enemmän meitä varten - Hän Itse. Minä ponnistelin ja tein työtä vuosikymmeniä, mutta olen huomannut, että kun raskas Jumalan läsnäolo tulee sisään, niin kaikki, mitä voin tehdä, kalpenee siihen verrattuna. Kun Jumala tulee näyttämölle tunnettavassa läsnäolossaan, niin kaikki - syntiset ja pyhät, rikkaat ja köyhät, viisaat ja tyhmät, nuoret ja vanhat - kaikki kaatuvat Hänen kirkkautensa pelossa. Meidän täytyy siirtyä voitelun pyytämisestä tavoittelemaan Hänen tunnettavaa läsnäoloaan, kirkkautta. Voitelu vaikuttaa lihaan - saarnaat tai laulat paremmin. Kirkkaus lyö lihan matalaksi! Tavoitelkaamme kirkkautta! ”

 

Jälleen tämä idea tekee eron totuuksien välillä. Meille opetetaan Pyhän Hengen voitelusta ja uusista ilmestyksistä, jotka toimivat erillään Raamatusta. Tämä oletus on täysin epäraamatullinen. Jumalan voitelu on selvästi Jumalan hengen lahja ja liittyy läheisesti siihen totuuteen, jota meidät on voideltu palvelemaan. Väite, että Jumala liikkuu tätä voitelua laajemmalla alueella on varmasti epäraamatullinen. Tämä idea on otettu suoraan LR tai MSOG-harhaopeista. (LR=Latter Rain, MSOG= Manifest Sons of God). Tenney ei käytä näitä termejä jotta petoksen lähde ei olisi tunnistettavissa.

 

Salli minun jakaa vielä yksi tämän valheellisen kirjan viimeinen idea. Kirjoittaja esittää idean luvussa "Hän on tehnyt sen ennen; Hän voi tehdä sen uudelleen”. Se paljastaa hänen mukanaolonsa väärässä sodankäyntirukousliikkeessä (warfare praying movement).

Tämä idea sisältää "tiettyjen kaupunkien hallintoalueiden sitomisen" ja "New Age-rukousvartioiden käynnistämisen”. Hän esitti väitteen ensimmäisessä luvussa koskien seurakuntaa Houston'issa, jossa "salama iski saarnapönttöön”.

Hän sanoi, että ennen tätä tapausta "kollektiivinen (yhteinen) nälkä huusi yhteistä ilmestymistä” (collective hunger was crying for a corporate visitation). Tämä idea tulee pahimmilta New Age-guruilta. Se on osa sodankäyntirukousliikettä ja antaa tarkemman kuvan Houston'in seurakunnassa vallitsevasta tilasta.

Tenney sanoo: "Pastoreilla ja seurakunnilla, jotka ovat asettaneet juurensa johonkin kaupunkiin tai alueeseen, on laillinen oikeus Jumalan alaisuudessa vaatia kaupunkejaan Kuninkaalle vartioimalla aluetta. Menneinä aikoina liian monet meistä ovat tyytyneet pitämään uskomme kirkkorakennustemme seinien sisäpuolella. Nyt Jumala kutsuu meitä ulottamaan uskomme ulos kaupunkiemme ja valtiomme rajoille. Siksi me kirjaimellisesti laajennamme hengellisten kirkkojemme 'seiniä',  kun vartioimme kaupunkejamme. Se pakottaa meidät näkemään itsemme 'seurakuntana'  kaupungissa, yhtenä Jumalan alaisena kansana, joka koostuu monista seurakunnista ensimmäisen vuosisadan city-seurakuntamallin mukaan.”

 

Tämän kaltainen "sodankäyntirukous" yhdessä väärän city-seurakuntaidean (uuden aallon seurakuntien pakotettu yhteys) on todellisuudessa luomassa demonista läsnäoloa näissä kaupungeissa.

Mukana olijat ovat ylimielisiä (arrogant), päällekäyviä (pushy), eivätkä siedä opetusta (unteachable).

Ei hiukkaakaan henkeä ja voittoa ole saavutettu niissä kaupungeissa, joissa tällaista ideaa on sovellettu.  Nämä alueet ovat ennemmin paranormaalien ja demonisten hyökkäysten keskuksia mukana olevien seurakuntien kautta.

 

Yhteenveto

Jumalina esiintyvät väärät henget ovat selvästi ilmestymässä kaikkialla maailmassa. Se on Saatanan viimeinen yritys valmistautua olemaan tämän maailman jumala. Jokainen joka haluaa kohdata Jumalan, mutta kieltää Jumalan auktoriteetin Hänen Sanassaan, voi pian kohdata mieleisensä Jumalan. Onko se jumala sitten päälinjan seurakuntien

Sophia-palvonnassa (uusi harhaoppi, jonka mukaan Jumalan nimi on Sophia eli Viisaus ja Hän on nainen),

evankelisten käyttäjäystävällinen jumala (Willow Creek)

tai "uuden aallon" karismaattiset jumalat, niin jotakin yliluonnollista on tapahtumassa maailmanlaajuisesti.

Kukaan ei ole turvassa, ellei ole kätketty "Jumalan Sanassa". Se on ainoa turvasatama. "Valon enkelit" vierailevat ilmiselvien syntisten luona, joilla ei ole mitään käsitystä Jumalasta. Tosiasiassa enkelit (yleensä naispuoliset) ovat selvästi mielenkiinnon ja hyväksynnän kärjessä. Onpa kysymyksessä outo ilmestys seurakunnassa, enkelin vierailu tai jokin emotionaalinen fantasia, niin kaikki täytyy arvostella totuudella. Pyhä Raamattu on yliluonnollinen kirja, jossa Jumala ilmoittaa itsensä kaikille, jotka eivät etsi Häntä muista lähteistä. Häntä ei voi löytää uudesta ilmestyksestä tai oudosta tunneperäisestä kokemuksesta. Hänen Sanansa pysyy iankaikkisesti vahvana taivaissa (Ps.119:89). Hän on "Kallio". Tältä "Kalliolta", Jeesuksesta Kristuksesta käsin, tulet tuntemaan Raamatun Jumalan ja se kokemus muuttaa koko elämän.