Rokotteet, salaliitot ja kristitty2.Tess.2:1 alkaen löydämme tapauksen jossa Paavali rauhoittelee paikallisia uskovia joille oli syntynyt käsitys, että ”Herran päivä” oli jo käsillä. Jeesus olisi jo ottanut seuraajansa tykonsä ja nyt elettiin Jumalan vihan ajassa jonne heidät olisi jätetty. Raamatussa Herran päivä on ajanjakso, josta puhutaan useissa kohdin myös VT:ssa. Tässä yhteydessä se liitetään Kristuksen tulemukseen. Herran päivää kuvataan myös Jumalan tuomioiden, eli vihan aikana ja siitä 1.Tess.1:10 mainitsee: ”ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.” Room.5:9: “Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.”  Tessalonikan uskovat luulivat jääneensä tähän Jumalan vihan aikaan ja ilmeisesti koska eivät olleet toimineet Jumalan haluamalla tavalla.

Vastaavia hämmennyksiä on kristikunnan historiassa ollut useita. Tänä aikana monia hämmentävät salaliittoteoriat ja monenlaiset väitteet koskien koronapandemiaa, rokotuksia ja myös mm. Yhdysvaltain pres. vaaleja. Paavalin aikaan ei ollut internetiä eikä tätä sosiaalista – parempi nimitys epäsosiaalista mediaa, vaan viestittiin kirjeitse. Tuolloin jotkut levittivät väärää tietoa, jopa Paavalin nimissä, sanallisesti ja/tai kirjeitse uskovien keskuuteen tarkoituksella tai koska he itse olivat saaneet väärän käsityksen ja uskoneet sen. Ajat eivät sen suhteen ole muuttuneet ja samankaltaiset asiat toistuvat kristikunnassa sukupolvi toisen jälkeen.

Politiikan ja uskonnon epäterve sekoitus
Jo pidempään on ollut nähtävissä kehitys, joka sittemmin johti parin viikon takaiseen yhteenottoon Yhdysvalloissa. Trumpin kannattajakunnan äänekkäitä ryhmiä ovat olleet myös epämääräiset salaliittoteoreetikot ja karismaattisen liikkeen julistajat ja väärät profeetat, joita yhdistää epäterve politiikan ja uskonnon sekoitus. Suuri joukko karismaattisen liikkeen ns. profeettoja julisti ennen vaaleja, presidentin vaalien aikana ja vielä sen jälkeenkin Jumalan sanana ja tahtona, että Trump hallitsee myös toisen kauden. Useat karismaattisen liikkeen johtajat ovat myös kaiken aikaa olleet vahvistamassa tätä itselleen Trumpille. Mutta heidän jumalansa ei ollutkaan sanojensa takana tai kaikkivaltias. Luonnostaan hyvin narsistista henkilöä on täten vielä vahvistettu muka Jumalalta saaduilla sanomilla. Selvennän, etten usko Bidenin olevan Amerikan tai maailman pelastaja sen paremmin kuin Trumpkaan. Jumalan nimeä on väärinkäytetty maallisen politiikan välineenä ennenkin. Lukuisia ihmisiä on petetty uskomaan epäkristillistä politiikan ja kristillisen uskonnon sekoitusta. Mediakaan ei enää pidä kunnia-asianaan jakaa puolueetonta tietoa, vaan valikoi sitä, on kyse sitten valtamediasta tai vaihtoehtomedioista. Kristityn tehtävä ei ole kiihkoilla maallisissa valtataisteluissa, vaan puolustaa evankeliumia erityisesti silloin kun sitä vääristellään ja muutetaan.

Huhujen internet
Internet on loputon suo ja paikka, jossa valhe tai vääristelty tieto sekoittuu oikeaan tietoon. Internetissä tätä harjoitetaan systemaattisesti jopa valtioiden tuella niiden käydessä informaatiosotaa. Otan esimerkin: Venäläinen puoluejohtaja on väittänyt, että länsimaiset “globalistit” tukevat suunnitelmaa laittaa ihmiseen mikrosiru koronarokotteen yhteydessä. 1 Hän ei kuitenkaan ole se, joka asian ensin on nettiin laittanut ja saanut jotkut kristityn nimeä kantavat luulemaan niin. Se kuvaa pyrkimystä, jonka kautta kaikki merkittävät asiat politisoidaan ja pyritään heikentämään vastustajiksi koettujen asemaa levittämällä vääristeltyä tietoa. Eräät uskovat näitä huhuja ja levittävät eteenpäin muille saaden aikaan hämmennystä kuten, että kyseessä olisi ns. pedon merkki tai jonkinlainen sen esiaste, kuten Suomen TV7 ohjelmassa eräs nykyprofeetta väitti. Näillä nykyprofeetoilla ei ole mitään yhteyttä Raamatun profeettojen kanssa.

Varovaisuus ja kriittisyys
Kristillinen vakaumus ei tee kenestäkään eri asioiden asiantuntijaa. Siksi tulisi olla varovainen esittäessään omaksumiaan “varmoja faktoja” etenkin oman asiantuntemuksensa ulkopuolelta. Kristitty voi olla ja hänen tulisi olla asiantuntija suhteessa Jumalan ilmoittamaan pelastukseen mutta ei maallisiin asioihin, jos hänellä ei ole kyseistä koulutusta ja kokemusta. Monesti myös asiantuntijat ovat vaikeuksissa, etenkin jos asia on ihmiselle osittain tuntematon, kuten tämä pandemia pitkälti on. Asiantuntijoiden keskuudessa ei niinkään kiistellä itse rokotteesta vaan siitä, onko ylipäätään tarpeen rokottaa kaikkia, etenkään jo valmiiksi hyväkuntoisia ihmisiä joille virus ei ole erityinen riski. Toisaalta ei edelleenkään ole täysin varmaa kehittyykö immuniteetti niille, jotka sen ovat sairastaneet ja siksi rokotetta suositellaan kaikille. Vasta ajan kuluessa nähdään, mikä on rokotteen todellinen teho. Pitää kuitenkin muistaa, että historian aikana rokotekampanjoiden kautta maailmassa on saatu useita tappavia tauteja kuriin.

Salaliittoteoriat halventavat terveydenhoitoalaa
Tällaisessa epävarmassa tilanteessa monet erehtyvät pitämään salaliittoteoreetikoiden esityksiä, joukossa myös kristityiksi tunnustautuvia, täysin totena vaikka ne eivät sitä olisi. Näissä väitteissä rokote liittyy maailmanlaajaan salaliittoon ja sen tarkoitus on tappaa ja vahingoittaa ihmisiä. Maailmanlaajasta rokotesalaliitosta varoittavat sivustot väheksyvät ja halventavat myös elintärkeää terveydenhoitoalan ammattikuntaa ja heidän työtään. Käsityksestä seuraa, että lääkärit, alan tutkijat ja sairaanhoitohenkilöstö, joihin kuuluu myös paljon kristittyjä, toimisivat maailmanlaajuisesti ikään kuin saatanan ohjaaman salaliiton kätyreinä.

Taas myös juutalaiset ja Israel syntipukkeina
Kuten kuvaan sopii, eräät tahot, mm. eräät juutalaisvastaiset palestiinalaiset, syyttävät koronasta maailmanlaajaa sionistien salaliittoa. Mainittakoon, että Israel on maailman johtava maa rokotuksissa. Ne alkoivat jo ennen joulua ja jo noin kaksi miljoonaa israelilaista on rokotettu. 2 EU, Suomi mukana, ei ole tässäkään kovin hyvin onnistunut.

Seuraavassa vain osa vääristä väittämistä:

Maski on saatanallinen juoni
Eräs kristillinen sivusto netissä näyttää kuvaa, jossa lohikäärmeen (saatana) kuonon edessä on maski. Sillä viitataan maskin käyttämisen olevan saatanan juoni ja yhteydessä sen juonille alistumiseen. Tällainen on ikävää sekoilua. Maskin käyttö tai käyttämättömyys ei ole mikään hengellinen asia. Sillä ei mitata ihmisen uskon määrää tai kristillistä vakaumusta. Se on vapaaehtoinen mutta toivottava käytäntö, koska se vähentää pisaratartunnan mahdollisuutta. Se on täysin maallinen ja käytännön asia. Pandemia-asiaa ei pidä sotkea tällä tavoin yhteen hengellisyyden kanssa.

Pandemian vähättely
Ei ole oikein vähätellä pandemiaa, jos se ei ole suoraan kohdistunut itseen. Olen lukenut asiaa vähätteleviä tekstejä, joissa kerrotaan kuinka vähän ihmisiä kuolee ja suuri osa niistäkin on jo sairaita ja heikkoja. On epäkristillistä väheksyä sairaiden ja heikkojen elämää. Kristillinen velvoite on tukea elämää ja heikompia. Kukaan ei osaa sanoa tarkasti mikä prosentti tartunnan saaneista kuolee. Koska ei ole tarkkaa tietoa tartunnan saajien määrästä ei ole tietoa prosenteistakaan. On arvioitu sen olevan alle 0,5%sta n. 5%iin.  Jotkut kristitytkin esittävät salaliittoteoreetikoiden lukuja ja väittävät, että ympäri maailmaa koronakuolemien määrää on vääristelty.

Totuus kuitenkin on, että monissa paikoin ongelmat ovat todellisia. Los Angelesissa joka 6 minuutti joku kuolee koronaan. 3 Siellä on suuri pula mm. ruumiiden säilytyspaikoista. Brasiliassa monet sairaalat ovat olleet kaaoksen vallassa koronapotilaiden vuoksi ja ihmisiä kuolee hoidon puutteessa, vaikka hoitajat tekevät töitä yli voimiensa. 4 Esimerkkejä ympäri maailmaa olisi useita. Mikä tahansa koronaviruksen alkulähde onkin, virus on todellinen mutta ei sinänsä yllättävä maailman virustutkijoille, jotka ovat varoitelleet niistä jo kymmenien vuosien ajan.

Pandemian varsinainen vaarallisuus ei ole kuolleiden määrä vaan yhtäkkiä sairastuneiden ja sairaanhoitoa tarvitsevien määrä, joka kuormittaa terveydenhoitoa. Ei ole mahdollista mitoittaa hoitajia ja sairaalapaikkoja pandemioiden varalle. Siksi ainoaksi keinoksi jäävät ne keinot ja rajoitukset, joita nyt käytetään. Niistä ja niiden tehosta voidaan olla montaa mieltä mutta ei tarvitse olla kovin oppinut, jos vertaa Ruotsin ja Suomen tilannetta ja tekee johtopäätöksiä siitä. Monissa maissa tilanne on kuitenkin ollut lähellä täyttä katastrofia, vaikka Suomi on selvinnyt aika hyvin.

Rokote on myrkky ja lopun ajan petos
Ihmisten myrkyttäminen rokotteella on salaliittoteorioiden suosittu aihe. Jotkut jopa jakavat kristittyjä eri kasteihin sen mukaan kuinka rokotteeseen suhtaudutaan. Rokote esitetään osaksi lopun aikojen hengellistä petosta. Puhutaan ja kirjoitetaan ”Ilmestyskirjan 18:23 lääkemyrkystä” ja kuinka ne kristityt, jotka sen ottavat, ovat vailla raamatullista ymmärrystä. Näiden selitysten mukaan rokotteen kautta ajetaan sisään ”uutta maailmanjärjestystä” ja kansallisvaltioiden lopettamista. Riivaajahenkien vaikutuksesta maailman vaikutusvaltaiset ihmiset, erityisesti Bill Gates mainitaan usein näissä teorioissa, ajavat läpi saatanallista suunnitelmaa rokotteen avulla. Ilm.18:23 ei tietenkään tarkoita tätä yhtä koronarokotetta, joka toimisi uuden maailmanjärjestyksen aikaansaajana. Tuo maailmanjärjestys on aina ollut saatanan ja syntisen ihmisen tavoite yhdistää koko maailma ja näyttää Jumalalle, että asia hoituu ilman Häntä ja Kristusta. Tuo kehitys ei sinänsä tarvitse koronarokotetta ja on muistettava, että kyse on aina Jumalan sallimuksesta, josta lisää myöhemmin.

Raamatunkäännöksissä kreikan sana kohdassa Ilm.18:23, “pharmakeia”, on yleensä käännetty velhoudeksi, eikä ihan syyttä. Sana tarkoittaa lääkkeiden käyttöä hyvässä tai pahassa. Lääkehän on aina myrkky, jos sitä käytetään väärin. Sana on yhteydessä myös tajuntaa muuttaviin huumeisiin, noituuteen ja epäjumalanpalvontaan kirjaimellisesti tai kuvaannollisesti ja raamatunkäännökset viittaavat näihin laajempiin yhteyksiin aivan oikein. Uskonnoissa “pyhät ihmiset” ovat usein huumaavien aineiden alaisia saadessaan yhteyden henkimaailmaan. Aikanamme huumeiden käyttö lisääntyy vuosi vuodelta ja osassa maailmaa poliitikot ja lainsäätäjät alkavat jo antaa periksi tälle ilmiölle.

Syntipukki nro 1: Bill Gates
Bill ja Melinda Gatesin säätiö rahoittaa kehitysmaihin keskittyvää rokotetutkimusta. Gates on hurahtanut New Age oppeihin ja sitä pidetään todisteena siitä, että hän on yksi pääarkkitehti rokotemyrkyn takana. On ikävää, että Gatesin sanomia vääristellään, niitä jopa keksitään, liioitellaan tai otetaan irti asiayhteydestä. Gates ei ole sanonut, että maailman väkilukua pitäisi rajoittaa ja kontrolloida, jota väitettä levitetään. Väite on vääristelty eräästä hänen sanomastaan koskien paljon esillä olevaa ilmastoasiaa. Pitäisi huomata myös, että hyvin monet Gatesin tavoin New Age oppeja seuraavat ovat rokotevastaisia. Eli Gates myrkyttäisi nämä hengenheimolaisensa. New Age, kuten ei muukaan ideologia tai uskonto, ole peruste tässä asiassa olla puolesta tai vastaan.

Gates on puhunut tappavista viruksista ja niiden vaaroista mutta jo kymmenien vuosien ajan monet tiedemiehet ja tutkijat ovat pyrkineet tuomaan esille samaa huolta. Jos ihminen on kyllin varakas, kuten Bill Gates, niin halutessaan hän saa helposti itseään esille. Rahan mahti puhuu tässä maailmanjärjestyksessä. Silti hänenkään sanomiaan ei pidä vääristellä, etenkään kristittyjen. Oikeasti hän on sanonut mm.: “On hämmentävää, että on niin paljon suoranaista hulluutta. Kun kehitämme rokotetta haluamme 80% ihmisistä ottavan sen ja jos heille sanotaan, että se on vain joku juoni eivätkä he ota rokotetta sen takia, sairaus tappaa yhä useampia ihmisiä… me annamme vain rahoitusta… ja haluamme suojella lapsia taudeilta eikä sillä ole mitään tekemistä sirujen eikä muun sellaisen kanssa.” 5

Youtube videot
Youtube esittää monia videoita, joissa varsin vakuuttavasti väärä tieto esitetään oikeana. Esim. kun eräs ranskalainen professori toimitettiin mielentilatutkimukseen, eräs video väittää syyksi, koska hän arvosteli rokotetta ja koko pandemiakohua. Kyseinen henkilö on Ranskassa kyseenalaisessa maineessa ja hänen pidättämisensä ja tutkimukseen toimittaminen johtuu eräästä vuoden 2019 tapauksesta, eikä liity pandemiaan vaan laittomien neurologisten testien suorittamiseen sairaille ihmisille.

Rokote aiheuttaa HIV:iä ym
Väitetään myös, että rokote on jo aiheuttanut runsaasti HIV ja muita sairauksia. Levitetään väärää tarinaa kuinka Australiassa rokotekokeet lopetettiin, koska ne tekivät ihmisistä HIV -positiivisia. Tämä ei ole totta. Australiassa rokotekoe lopetettiin siksi, että rokote antoi vääriä HIV positiivisia tuloksia, ei siis tartuntoja, vaan vääriä tuloksia osassa testejä. 6

Intia syyttää Gatesia
Yksi valheellinen väite on, että Intia kävisi oikeustaistelua Gatesin säätiötä vastaan, koska joku sen aiempi rokote olisi tappanut suuren määrän intialaisia lapsia. Väite on tuulesta temmattu jo senkin takia, että Gatesin säätiö ei valmista rokotteita vaan rahoittaa rokotetutkimusta. Intian hallituksen antama selvitys vahvistaa asian. 7 Kaikille on selvää, että sivuvaikutuksia toki ilmenee kaikilla lääkkeillä ja harvoissa tapauksissa ne ovat myös vakavia. Mikään ei ole täydellistä tässä maailmassa. Yksikään lääketehdas ei silti tahallisesti torpedoi hyvää bisnestään – siitä pitää huolen tähän maailmanjärjestykseen kuuluva rahan valta.

Luciferase ja Lucifer
-Luciferase  on kloonattu geeni Pohjois-Amerikan tulikärpäsestä. Se on valoproteiini ja jos sitä lisätään rokotteeseen, se näkyy ihmisen elimistössä noin viiden vuoden ajan. Salaliitoissa aine ja sana yhdistetään Luciferiin eli saatanaan.  Aineen löytäjä halusi antaa sille nimen, joka viittaa valoon. Emme tiedä oliko hän ”lusiferisti” ja halusi siksi tuon nimen vai onko kyse vain siitä, koska tiede käyttää paljon latinaa ja valoa kuvaava nimi tulee siitä. Lusifer nimihän tarkoittaa valontuojaa t. -kantajaa. Koronarokotteessa ei ole tätä lusiferaasia, 8 eikä koko nimeä noilla tiedoilla tule suoraan yhdistää Lusiferiin. Oikeasti kyse on erään yliopiston tutkimuksesta, jota Gates rahoittaa. Tavoite on lisätä kehitysmaiden lasten rokotuksiin tämä aine, joka ilmoittaa onko lapsi rokotettu tietyllä rokotteella. 9 Tämä sen takia, koska kehitysmaissa lasten rokotetiedot usein katoavat eivätkä vanhemmatkaan aina pysy ajan tasalla. Lusiferaasi itse ei saa aiheuttaa reaktioita elimistössä ja siksi sitä tutkitaan. Oli kuinka tahansa, tätäkään asiaa ei pidä hengellistää. Ihmiseen ei voida rokotteella istuttaa sen enempää kristillistä kuin ei-kristillistäkään vakaumusta, demoneista puhumattakaan.

5G
-Yksi väite on, että 5G verkot ja niiden säteily siirtää viruksen jotenkin ihmiseen, esim heikentämällä ihmisen immuunijärjestelmää. Nettiin on laitettu asiantuntevan näköisiä valheraportteja aiheesta. Näihin väitteisiin ovat asiantuntijat vastanneet netissä monissa artikkeleissa. 10

Abortoitujen sikiöiden solut
-Suosittu aihe on kertoa, että osa rokotevalmistajista käyttää solukantaa, joka on saatu 1970 -luvun alussa Alankomaissa abortoiduista tai keskenmenossa kuolleista sikiöistä. Asia vääristellään jopa niin, että itse asiassa juuri näitä soluja ruiskutetaan ihmisiin rokotteen mukana. Kyse ei ole itse soluista vaan soluviljelmästä, joka varsinkin jo 50 vuoden jälkeen on eri asia kuin alkuperäinen solu. 11 Solututkimus sinänsä on jo pitkään ollut ihan normaali asia lääketieteessä, hyväksymme sen tai ei. Mitään varsinaisia kenenkään toisen soluja ei rokotteissa ruiskuteta. 12 Soluja on pitkään otettu tutkimuksiin niin ihmisistä kuin eläimistä. Väitteet, joiden mukaan kaikki rokotteet ovat jotenkin kehitetty abortoitujen sikiöiden soluista ja rokotteen ottaminen on samaistettavissa ”syyttömien veren juomiseen” ja heidän ”lihansa syömiseen”,  (lainaukset ovat kirjaimellisia) ovat mielettömiä. Salaliittoteoreetikot ovat kehittäneet ajatuksen, että saatanallisen salaliiton kautta kristitty altistetaan hengelliselle hyökkäykselle ja jopa demonien sisääntulolle. Väitetään, että rokotteiden ottaminen on osallisuus aborttimurhiin. 13

Tutkimus ja kristitylle sinänsä kielteinen abortti yhdistetään sairaalla tavalla. Monet kristitytkin ovat tehneet elinsiirtotestamentin luvaten maallisen ruumiinsa lääketieteen käyttöön elinsiirroissa ja tutkimuksessa hyödyttääkseen ja tukeakseen muiden elämää. Noita abortteja tai keskenmenoja ei tehty solututkimuksen takia eikä niiden vaatimuksesta. Samalla logiigalla pitäisi tuomita myös elinsiirrot. Kaikki elimet, sydän, maksa, munuainen, ym., koostuvat kudoksista ja kudokset soluista, jotka ovat aivan oikeita toisen henkilön soluja, eivät mitään soluviljelmiä. Entä verensiirto? Veri on toisen ihmisen todellisia soluja, verisoluja. Jos elinsiirtoon luvan antanut ihminen murhataan ja hänen elimiään otetaan käyttöön tarvitsevalle, onko elimen saaja osallinen murhaan? Onko tästä jokin hengellinen seuraus ja demoniko niiden kautta siirtyy avun saajaan? Kaikkea hölmöyttä ei sellaisenaan pidä niellä. Tällainen on jo osittaista taikauskoa enkä näe sillä olevan muuta tarkoitusta kuin sekoittaa kristittyjä ja saada tervekin kristillisyys näyttämään oudolta. Joissakin tapauksissa vaikuttaa, että ihmisiä johdetaan tarkoituksella harhaan.

Joillakin sivustoilla lainataan myös väärää väitettä, että abortoituja sikiösoluja olisi esim. juomissa, kuten Pepsi, maunparantajina. 14 Tämä on väärä väite sillä mitään sikiösoluja noissa tuotteissa ei ole. 15  

Event 201
”Event 201” oli vähän ennen koronan puhkeamista järjestetty kansainvälinen asiantuntijakokoontuminen. Sen järjestivät kansainvälisesti arvostettu, kansanterveyteen keskittyvä John Hopkins -keskus yhdessä maailman talousfoorumin WEF ja Bill & Melinda Gates -säätiön kanssa. Salaliitoissa tapahtumaa kuvataan ”sotapelinä”, jossa harjoiteltiin kuinka tappaa pandemian kautta 65 miljoonaa ihmistä. Vähän sen jälkeen puhjennut koronapandemia olisi näiden globalistien juoni. 16 Tämäkin tieto on vääristelty. 17 Mitään ennustuksia ei tehty nykyisen koronapandemian puhkeamisesta. 65 miljoonaa oli harjoituksen skenaariossa mainittu kuolleiden luku. Vastaavia harjoituksia, joihin osallistuu eri alojen vaikuttajia ja asiantuntijoita, on järjestetty jo kauan. Niiden tarkoitus on kehittää eri tahojen yhteistyötä taistelussa epidemioita vastaan, joita maailman eri puolilla vuosittain ilmenee n 200. 18 Oheisesta linkistä selviää harjoituksen skenaario. 19
----------

Elämme kiinni synnin tervassa
Salaliittoteorioissa ohitetaan paljon siitä mitä Raamattu edustaa ja sotketaan osia Raamatun sanasta yhteyksiin joihin ne eivät kuulu. Maallisen ja hengellisen erot vääristyvät.  Myös kristityt elävät synnin maailmassa siihen osallisina. Kaikessa, mitä tässä maailmassa teemme, synti on mukana tavalla tai toisella. Vanha suomalainen tarina kertoo linnusta, joka seisoo tervassa ja kun se saa pyrstönsä irti nokka jää kiinni ja kun nokka irtoaa pyrstö jää kiinni. Terva on maailman syntisyys, ihmisen syntisyys, jossa olemme kaikki kiinni.

Bill Gates perusti Microsoft -yhtiön ja meillä on Windows -pohjaiset tietokoneet käytössämme. Eikö tosi kristityn – etenkin salaliitoista ylen määrin kiinnostuneen - pitäisi lopettaa näiden tietokoneiden käyttäminen Gatesin syntisyyden takia? Internetissä on laajalti pornoa, väkivaltaa ja kaikenlaista synnin harjoitusta. Kun kristitty käyttää nettiä niin saman logiikan mukaan hän on myös syypää tähän syntiseen menoon? Entä sodissa saatu lääketieteellinen tieto, natsien, Japanin tai N-liiton julmat ihmiskokeet, ym. lääketieteen synkkä puoli, joista tiedoista saatamme nyt hyötyä? Kun ostamme vaatteita, emme voi aina olla varmoja millaisissa oloissa vaatteen tekijät ovat olleet, onko kyse orja- tai pakkotyöstä? Kun ostamme ruokaa rikastutamme monessa tapauksessa maailman globaaleja suuryhtiöitä, jotka osaavat veronkierron ja kehittymättömien maiden hyväksikäytön. Auto tarvitsee öljyä, josta jalostetaan myös polttoainetta ja maailmassa öljy-yhtiöt ovat olleet monessa vääryydessä mukana. Näemme siis, että ihmisen lankeemuksen seuraukset kulkevat maailmassa ihmiskunnan mukana kaiken aikaa säädetyn ajan loppuun saakka. Kaikki mitä elääksemme käytämme, on yhteydessä tähän lankeemukseen.

Kristus ei ole maailmasta
Elämme synnin maailmassa ja olemme kaikessa kiinni sen synnissä itsekin syntisinä – mutta Kristuksessa armahdettuina. Tässä Raamatun sana siitä, että Jumalan silmissä kristitty ei enää ole tästä maailmasta, tulee rakkaaksi, Joh.15:19, 17:6, 17:14, 15, 16, 1Joh.4:5. Kristitty ei Jumalan silmissä kuulu maailmaan vaikka elää siinä, koska Kristus ei kuulu tähän maailmaan ja Kristuksen ansio luetaan kristityn eduksi. Tämä on evankeliumin vapauttava ihme. Olemme edelleen kiinni maailman synnin tervassa ja omalta osaltamme monessa asiassa tuemme syntistä maailmanjärjestystä jo sillä, että joudumme mukautumaan sen käytäntöihin elämämme takia. Room.11:32: “Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.” Gal.3:22: “Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.”

”Salaliitot” ovat langenneen ihmisen luontaista käytöstä
Jokaisen kristityn pitäisi ymmärtää, että ns. salaliitot eivät ole mikään sensaatiomainen salaisuus. Se on langenneen ihmisen ja ihmiskunnan luontaista käytöstä. Niitä ei kuitenkaan pitäisi itse keksiä eikä levittää totuutena, etenkään kristittyjen, joiden pitäisi pysyä totuudessa. Valtiot suunnittelevat salassa kaikenlaista toisiaan vastaan, kukin uskonto uskoo olevansa muita uskontoja jalompi. Jokaisessa maassa on puolueita ja ryhmiä kilpailemassa vallasta ja näiden sisällä pienempiä ryhmiä tai vallanhaluisia yksilöitä omine suunnitelmineen. Samoin on uskonnoissa ja ideologioissa. Toiset uskovat saatanaan, toiset jonkinlaiseen jumaluuteen, osa ihmisen omaan jumaluuteen, osa sanoo olevansa ateisteja, on evoluutiouskovaisia, vapaamuurareita, globalisteja, eräät uskovat vielä Raamatun Kristukseenkin. Jokaisella on oma ideologiansa, ryhmänsä mihin hän kuuluu, omat tavoitteensa ja omat edut sekä käsityksensä kuinka tavoitteeseen päästään ja oma etu turvataan.

Ilmaston muuttuminen, Yhdysvaltain vaalien sekasorto, pandemia, tai mikä tahansa huomiota saava tapaus maailmassa, tätä kaikkea pyritään käyttämään omien ideologioiden oikeuttamiseksi ja toteuttamiseksi. Ei se ole sensaatiota, se on tämän maailman toimintamalli. Lisäksi meillä on globaali kaupankäynti ja rahatalous, joiden piirissä käy jatkuva kuhina ja tehdään muilta salassa omia suunnitelmia siitä, kuka saa kakusta suurimman osan. Silti kristityn tulisi muistaa, että evankeliumi kuuluu kaikille eikä kristityllä ole varaa suhtautua ihmisiin, edes Bill Gatesiin, ikään kuin saatanan kätyreinä. Kristuksen kautta kaikille on suotu mahdollisuus päästä Jumalan lapseksi.

Ihmisen ja saatanan aikomukset etusijalle
Keksityissä salaliittoteorioissa Jumala ja Hänen valtasuuruutensa jää sivuun ihmisen ja saatanan tekojen ja aikomusten tullessa pääosaan. Ne perustuvat puolitotuuksille, mielikuvitukselle ja jopa valheille. Kyllä maailmassa paljon pahaa tapahtuu ja on aina tapahtunut. Silti saatana tai pahuutensa vallassa oleva ihminen eivät tee muuta kuin minkä Jumala sallii. Karismaattinen liike ja kristillisinä esiintyvät salaliittosivustot omaavat saman epäraamatullisen käsityksen, jonka mukaan saatana ja Jumala käyvät maan päällä taistelua ja ihminen siinä välissä taistelee jomman kumman puolesta. Tämä menee jopa niin pitkälle, että ajatellaan Jumalan tahdon jäävän toteutumatta maan päällä, jos ihminen ei toimi Jumalan haluamalla tavalla. Jotta Jumalan tahto tiedetään, tarvitaan karismaattisen liikkeen profeettoja välittäjinä sanomaan mitä pitää tehdä.

Tämä ajatus ja käytäntö synnyttää vihaa kaikkia niitä kohtaan, jotka nähdään vastustajina. Yhdysvaltain mellakassa 7 päivä (7.1.2021) kannettiin ristejä, samalla kun Capitolin eteen pystytettiin hirsipuu. Heiluteltiin julisteita kuten ”Jeesus pelastaa” ja ”Pelosi on saatana” 20 rukoiltiin kongressisalissa ja samalla kongressin jäseniä, myös varapres. Mike Pence, uhattiin hirttää. Myöhemmin eräät suomalaisetkin nettisivustot ovat levittäneet ”Antifa -myyttiä”, eli että vasemmistolainen Antifa -liike olisi vastuussa hyökkäyksestä. Antifa on vasemmistolainen ääriliike mutta kongressiin hyökänneet olivat oikeistolaisen ääriliikkeen jäseniä. Kun Raamatun Jeesus pelastaa synnistä ja synnin tuomiosta armonsa ja tahtonsa mukaan, niin tässä vihan, politiikan ja uskonnon väärä jeesus ja jumala tuomitsee poliittiset vastustajat seuraajiensa kieroutuneen mielen mukaan.  

Jobin tapaus
Jobin kirja avaa meille omalla tavallaan Jumalan, saatanan ja ihmisen suhdetta. Kaaos maailmassa, kuten pandemia, tai yksityisen ihmisen elämässä voi olla joissakin tapauksissa saatanan aiheuttamaa mutta aina Jumalan sallimaa. Saatanakaan ei voi itse päättää mitä se tekee ja kuinka kauan se voi jatkaa. Alkusyy on aina ihmisen valinnassa olla tottelematta Jumalaa ja siitä lähtien saatana on saanut villitä ihmistä ja ihmiskuntaa. Jobin kirjassa saatana tulee Jumalan eteen väittäen, että se usko, joka Jobille oli annettu, ei kestä jos hänen kaikin tavoin hyvä ja vauras elämänsä otetaan häneltä pois. Job.1:11 saatana ehdottaa Jumalalle: “Mutta ojennapa kätesi ja koske kaikkeen, mitä hänellä on: varmaan hän kiroaa sinua vasten kasvojasi.” ja Jumala vastaa “katso, kaikki, mitä hänellä on, olkoon sinun käsissäsi...”. Ja tämä sama toistuu kerta toisen jälkeen saatanan väittäessä aina uudestaan, että jossakin koetuksen vaiheessa Job vielä tulee Jumalan kiroamaan.

Saatana siis tunnustaa, että vain Jumala voi ottaa tai antaa. Jumala sallikin saatanalle vallan koetella Jobia. Saatana ilmeisesti uskoi, että Jumalan antama usko ei riitä eikä kestä kaikissa olosuhteissa, vaan lopulta Job (ja ihminen yleensä, lopulta koko ihmiskunta) katkeroituu ja kiroaa Jumalan, jolloin saatana olisi voittanut. Kun luemme Raamatussa katastrofeista ja sodista ym. mullistuksista, kohtaamme mainintoja, joiden mukaan Jumala lähettää ne. Se tarkoittaa niiden sallimista. Koska ihminen, kuten saatanakin, halusi olla Jumalan vertainen, Jumala sallii ihmisen ja saatanan toimia oman ymmärryksensä mukaan. Se tuottaa vain kärsimystä, vitsauksia ja kaaosta. Jumala haluaa, että ihminen näkisi oman toivottoman tiensä suunnan ja kääntyisi Hänen puoleensa. Mutta langennut ihminen kuten ei saatanakaan, halua tunnustaa omaa virhettään vaan jatkaa ylpeästi omaa tietään. Kaaos kasvaa ja syvenee sukupolvi toisen jälkeen kunnes Jumala viheltää pelin poikki.

Tässäkin tilanteessa kyse siis on Jumalan sallimuksesta. Ihmiskunta elää koko ajan ikään kuin tulivuoren kupeessa – tulivuoren olemassaolo tiedostetaan mutta sitä vastaan ei kyetä varautumaan. Aina kun purkaus tapahtuu, on se pandemia, sota, luonnonmullistus, tmv., syntyy osittainen kaaos. Päättäjät eivät tiedä kuinka toimia, koska tilanne on uusi eikä kaikkeen ole osattu varautua.  Ihmiselle ne opettavat, että hän ei lopultakaan hallitse elinympäristöään. Epävarmuus synnyttää myös vääriä salaliittosensaatioita, joiden tarkoitus on hämmentää vain lisää.

Evankeliumin ihme ja voima
Koska Jumala on kaiken Luoja ja ylläpitäjä, Hän otti vastuun ihmisen lankeemuksesta. Ei niin, että Hän pakottaisi ihmisen oman tahtonsa alle, vaan että ihminen näkisi totuudenmukaisesti, ettei omassa viisaudessaan kykene hallitsemaan elämäänsä maapallolla jossa syntiinlankeemuksen seurauksena konfliktit, luonnonmullistukset, sodat ja vitsaukset luovat kaaosta. Tässäkin pandemiassa Jumala kutsuu kääntymään Hänen puoleensa, pyytämään apua. Jumala otti vastuun ihmisen lankeemuksesta tuomitsemalla itsensä, 2Kor.5:19 “Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.” Ei siksi, että Jumala olisi syyllinen, vaan siksi, koska ihminen ei kykene itseään parantamaan eikä sovittamaan. Kristus, Kristuksen usko (Fil.3:9), joka meille lahjoitetaan, on maailman synnin voittaja. Usko Jumalaan on Jumalan omaa uskoa ja siksi se ei häviä eikä jätä meitä. Siinä on evankeliumin ihme ja voima.

Juhani Aitomaa
1  https://www.themoscowtimes.com/2020/05/27/russian-communist-leader-links-coronavirus-vaccine-to-microchip-conspiracy-theory-a70391
2  https://www.pharmaceutical-technology.com/comment/israel-covid-19-vaccinations/ tammikuun 21.päivään 2021 mennessä
3  https://www.nbcnews.com/news/us-news/1-person-dies-every-6-minutes-how-l-became-nation-n1254003
4  https://edition.cnn.com/2021/01/15/americas/brazil-manaus-coronavirus-crisis-intl/index.html
5  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-gates-conspiracies-idUSKBN29W0Q3         https://www.bbc.com/news/technology-52833706
6  https://www.dw.com/en/australia-ends-local-covid-vaccine-trials-due-to-hiv-false-positives/a-55900847
7  https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-gates-india-idUSKBN22V27F
8  https://www.technologyreview.com/2020/12/09/1013538/what-are-the-ingredients-of-pfizers-covid-19-vaccine/
9  https://www.scientificamerican.com/article/invisible-ink-could-reveal-whether-kids-have-been-vaccinated/
10  https://theconversation.com/four-experts-investigate-how-the-5g-coronavirus-conspiracy-theory-began-139137
11  https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/vaccine-ingredients/fetal-tissues
12  https://abcnews.go.com/Health/aborted-fetuses-vaccines/story?id=29005539
13  http://www.propheticexplorer.com/vaccines.aspx
14  http://www.propheticexplorer.com/vaccines.aspx
15  https://fullfact.org/online/pepsi-foetal-flavouring/
16  https://www.raptureready.com/2020/12/17/have-the-globalists-overplayed-their-hand-by-geri-ungurean/
17 https://www.centerforhealthsecurity.org/news/center-news/2020/2020-01-24-Statement-of-Clarification-Event201.html
18 https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/
19  https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html
20   Nancy Pelosi, Demokraattinen puolue. Edustajainhuoneen puhemies. Yhdysvaltain hallinnon kolmanneksi ylin virka presidentin ja varapresidentin jälkeen.