Raportti Charles Ndifonin kokouksesta Helsingin jäähallissa 10.8.2003 klo 16

 

Petri Malk

http://koti.mbnet.fi/hulk

 

Olin sunnuntaina 10.8.2003 Näky-konferenssin päätöstilaisuudessa jäähallissa. Ihmeidentekijä Charles Ndifon (jäljempänä: CN) oli lavalla. Hän paransi ihmisiä ja mm. käski henkilöitä, joilla on joku sairas ystävä (joka ei ole kokouksessa), soittamaan heti tälle sairaalle kännykällä ja tulemaan sitten linja auki lavan eteen. ”This is a Nokia country”. CN antoi sitten, ei ohjeet, vaan määräykset, jotka soittajan tuli välittää sairaalle ja joita tarkasti noudattamalla saataisiin sairaan henkilön haluama ihme aikaan.

Jumalan voima tulee sairaan luokse puhelimen kautta. Ihme siis luvattiin tapahtuvaksi.

 

CN jatkoi: ”Minun sanani ovat Henki ja ovat Elämä. -- Ilmestyskirjan mukaan sanasta ei saa ottaa pois mitään eikä siihen saa lisätä mitään. Sen takia on hyvin tärkeää, että toistatte kaiken puhelimessa sairaalle ystävällenne täsmälleen siinä muodossa, kun minä sen teille sanon”.

 

"Parantuneita" ainakin oli Nastolassa, Pudasjärvellä, Kesälahdella, Keniassa ja Perussa.

 

CN sanoi, että hän ei rukoile sairaiden puolesta, vaan käskee heidän uskoa itsensä terveeksi. Hän sanoi: jos tunnet, että sinulla on sairaus, sinulla ei ole sitä, koska Jeesus on JO kantanut meidän sairautemme. Eräälle, jolla oli parantamisen jälkeenkin kipuja, hän sanoi: ”Älä siteeraa siellä Raamattua”.

 

CN:n mukaan sairaus on lähtöisin saatanasta. Hän sanoikin: ”Nyt minä KÄSKEN tuota sairautta irrottamaan otteensa”. ”Minä sanon sinulle, että Jeesus otti äsken sairautesi, usko se”. ”Mitä sinä siellä sairaalassa enää teet?!!

 

Kysymyksessä on siis E.W.Kenyonilta tuttu oppi, jossa aistitieto kielletään.

Jos tunnet, että sinulla on kipua, sinulla ei ole kipua.

Tunnusta, että olet terve.

Ihmisen tulee uskoa JO olevansa parannettu.

Jos tunnet itsesi sairaaksi, usko, että Jeesus on JO parantanut sinut. Hän on tehnyt sen!

Hän kantoi JO meidän sairautemme - 2000 vuotta sitten!

Tunnusta se ja tee jotain, jota ennen et pystynyt tekemään. Jos olit sängyssä, nouse ylös. Jos olit sokeaa, katso ympärillesi!

 

Kuvaavaa tällaiselle toiminnalle yleensä - ja niin nytkin - on, että "parantuneet" kertovat parantuneensa yleensä kivuista ja muista pikkuvaivoista. Jokunen epilepsiapotilaskin uskoi parantuneensa, mutta sanoi: en pysty sitä nyt varmistamaan.

Tällainen uskomusvaikutus on tunnetusti suggestiolla. Suggestiivisia keinoja CN käyttikin kokouksessaan runsaasti: loputtomasti lujalla soitettua itseään toistavaa ylistysmusiikkia, voimakkaiden odotusten lataamista yleisön joukkoon mm. käskemällä heidän toistaa lauseita perässä.

CN sanoi esim.: "Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu. Toistakaa perässä: 'Ei se minuun satu.' (Yleisö toistaa). Toistakaa uudestaan: 'Ei se minuun satu.' (Yleisö toistaa)". Musiikki soi kokouksessa niin lujaa, että minulla soi korvat pari tuntia kokouksen jälkeen, vaikka en istunut erityisen lähellä kovaäänistä. Ihmiset tanssivat, hyppelivät ja liehuttivat lippujaan musiikin tahdissa. Osa makasi lattialla.

 

Suurin osa kännykällä sairaalle ystävälleen soittaneista kuitenkin lähti pettyneenä lavan edestä pois. Sairas ei ollut kokenut parantuneensa. Näille CN ei suonut yhtäkään lohdutuksen sanaa. Tämä parantuminen siis kuuluu vain niille, joilla on tarpeeksi uskoa tunnustaa ja vastaanottaa terveys. Kuitenkin muutamaa minuuttia aikaisemmin parantumisihme oli luvattu kaikille, jotka noudattavat tarkasti CN:n ohjeita. Syyllisyys ja häpeä parantumatta jäämisestä siis jätettiin käytännössä sairaan ystävälle, joka ei noudattanut ohjeita kunnolla.

 

Millainen on tämä Jumala, jonka tekemä ihme edellyttää matkapuhelinta? Miksi osalla soittajista simahti akku kesken puhelun? Jos Jumala todella välittää voimaa matkapuhelimen välityksellä, eikö Hän voisi välittää sitä voimaa myös puhelimen akkuun sen verran, ettei puhelu katkea kesken "operaation"?

 

Kysymyksessä oli puhdas uskonnollinen huijaus ja petos. Ihmiset, jotka aivan vakavissaan uskovat tällaiseen toimintaan, ovat todella pahasti eksytettyjä. Heitä pitäisi voida auttaa jollain tavalla.

 

Voimme kuitenkin tehdä jotakin oikeasti hyödyllistä sairasten ystäviemme hyväksi. On hyvä käydä heitä katsomassa ja itkeä itkevien kanssa. Eräänä päivänä Kuningas sanoo joukolle ihmisiä:

"Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni."

 

Tämän Matt. 25:sta löytyvän Raamatun kohdan mukaan Jeesus itsekin oli nälkäinen, janoinen, outo, alaston - ja hän sairasti. Hän ei uskonut itseään terveeksi, vaan hän uskoi itsensä sen haltuun joka voi hänet kuolemasta pelastaa. Hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpelkonsa tähden. (Hebr 5:7) Kuitenkin hän kuoli.

 

Meidän Jumalamme on salattu Jumala ja on aivan mieletöntä kuvitella tietävänsä, mikä on Jumalan tahto kunkin ihmisen elämässä. Jesaja 45:7 sanoo: "Minä (Herra), joka teen valkeuden ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden; minä, Herra, teen kaiken tämän.". Jumalan lapsi saa siis ottaa sekä hyvän että pahan Jumalan kädestä ja se on aivan ihana asia. Saatanalla ei ole valtaa Jumalan lapsiin - ei edes valtaa lyödä sairaudella oman mielensä mukaan, vaan vain sen verran, kun Jumala sallii. Saatana sai lyödä Jobia, mutta Job sanoi: "Otammehan vastaan Jumalalta hyvää, emmekö ottaisi vastaan pahaakin?" Kaikessa tässä Job ei tehnyt syntiä huulillansa. (Job 2:10).

 

Raamatun lupaukset ovat kaikki todet. Raamatulla voidaan kuitenkin myös kiusata ihmistä omistamaan sellaista, mitä meille ei ole koskaan luvattu. Perkele kiusasi Jeesusta uskomaan Psalmin 91 lupaukset itselleen ja heittäytymään temppelin harjalta alas (Matt 4:6s). Mutta Jeesus sanoi hänelle: "On kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'."

 

Jeesuksen tultua nälkäiseksi Perkele halusi Jeesuksen tekevän helppohintaisen ihmeen ja muuttamaan kivet leiviksi - siis omaksi tyydytyksekseen. Kiusaus voi siis olla suurin juuri siihen, mihin meillä on suurin hinku ja nälkä.

 

Ehkä Jeesuksen suurin kiusaus tehdä ihme kohtasi häntä kuitenkin hänen viimeisillä hetkillään, hänen kituessaan ristillä. Saatana tiesi, että hän häviää kaiken, jos Jeesus kuolee vanhurskaana. Jeesukselle sanottiin: "Muita hän on auttanut, itseään ei voi auttaa. Onhan hän Israelin kuningas; astukoon nyt alas ristiltä, niin me uskomme häneen." (Matt 27:42) Kuinka maailmalle olisi käynyt, jos Jeesus olisi käyttänyt valtaansa ja astunut alas ristiltä, niinkuin häntä pyydettiin tekemään ja osoittamaan voimansa. Kirjoitukset eivät olisi käyneet toteen, jos Jeesus olisi suostunut tähän perkeleen kiusaukseen osoittaa voimansa maailmalle ihmeen kautta.

 

Jeesus ei koskaan käyttänyt valtaa ja voimaa omaksi hyväkseen, vaan Hän rukoili: ei niinkuin minä tahdon, vaan sinä. Myös Isä meidän -rukouksessa on tuttu kohta, johon saamme aina palata sekä terveyden että sairauden päivinä: "Tapahtukoon sinun tahtosi."

 

Kunnia Jumalalle korkeuksissa.