Joel Osteen – satiiri


Kristillinen kustantaja Kuva ja Sana on tehnyt monta todellista kulttuuritekoa julkaisemalla suomeksi sellaisten tunnettujen tosi kristittyjen kuten mm. Joel Osteenin, Joyce Meyerin ja Bill Johnsonin kirjoja. Kuvan ja Sanan mukaan Johnsonin opeilla pääset mm. ”Ylittämään hengelliset tasangot päästäksesi ratsastamaan tulevalla herätyksen aallolla”. Tässä artikkelissa kiitämme erityisesti siitä, että olemme saaneet tulla osallisiksi Joel Osteenin ajattomista viisauksista.

Kuvan ja Sanan sanoin: ”Bestseller-kirjailija Joel Osteen sanoo, että voit elää onnellisena joka päivä, mutta sinun täytyy löytää piilevät kykysi ja oppia käyttämään niitä elääksesi paremmin ja auttaaksesi myös toisia parantamaan elämänsä laatua. Jumala ei luonut sinua olemaan keskinkertainen. Sinut luotiin olemaan paras! Sinulla on kaikki, mitä tarvitset täyttääksesi Jumalan tarkoituksen. Kirjassaan Tule hyvästä paremmaksi - 7 avainta tehdä elämästä joka päivä parempi Joel Osteen, Amerikan tunnetuin pastori, innoittaa ja motivoi sinua saamaan elämääsi enemmän iloa, toivoa ja rauhaa – elämään todellista voittoelämää! Hän opastaa sinua katsomaan sisimpääsi, jotta sinusta voisi tulla parempi aviopuoliso ja vanhempi, parempi esimies ja yhteisösi johtaja, parempi ystävä – sanalla sanoen: parempi ihminen! Joel Osteen paljastaa seitsemän yksinkertaista, syvällistä periaatetta, jotka auttavat sinua olemaan juuri sellainen, jollaiseksi Jumala sinut tarkoitti. Kohtikäyvällä, selkeällä tavallaan Osteen selittää tärkeimpiä raamatullisia arvoja. Hän valottaa tekstiä henkilökohtaisilla todistuksilla, jotka rohkaisevat ja kannustavat sinua. Joel käsittelee sellaisia aiheita kuin itseluottamuksen rakentaminen, parempien ihmissuhteiden kehittäminen, sisäisen rauhan löytäminen ja pysyvä elämäninto. Hän kannustaa sinua käyttämään kaikkea Jumalalta saamaasi ainutlaatuista kapasiteettia ja auttaa sinua nauttimaan elämäsi jokaisesta päivästä – olosuhteista huolimatta.1

Tule siis ”hyvästä paremmaksi”. Sinuthan luotiin olemaan paras! Tosin, jos sinä olet paras, olenko minä vasta toiseksi paras? Vai olemmeko kaikki parhaita? No – ehkä 7 periaatetta paljastaa mistä on kyse. Onhan Osteen selkeä ja tuntee raamatulliset arvot. Seuraavassa otteita Osteenin elämästä, opiksi ja ojennukseksi meille kaikille, jotka emme vielä elä täyttä unelmaamme toteuttaen uskoamme Jumalan tahtomalla tavalla2:


Surullista: Joel Osteen jäi viimeiseksi raamattutietovisailussa

Maaliskuu 14, 2017 - Oakhurst, Texas

Kaikilla oli hauskaa Osteenin Lakewoodin srk:n henkilökunnan virkistyspäivillä. Kaikilla muilla, paitsi pastori, kirjailija ja TV-evankelista Joel Osteenilla. ”Hymyilevä pastori” Osteen jäi taas traagisesti, jo viidennen kerran peräkkäin, viimeiselle sijalle, kun alettiin valita jäseniä kahteen raamattuvisa -joukkueeseen. Raamattuvisa kuuluu virkistyspäivien perinteiseen ohjelmaan jo viidettä vuotta. Kun joukkueiden kapteenit, Victoria Osteen ja eräs seurakuntapastori, alkoivat valita jäseniä ryhmiinsä, Joel Osteen heilutti innokkaasti kättään huutaen: ”valitse minut, valitse minut”. Mutta hänen vaimonsa Victoria ei ollut näkevinään tätä ja valitsi joukkueeseensa Troy Davisin miehensä sijasta. Paikalla olijat kertoivat, kuinka jäljellä olevien määrä väheni hyvää vauhtia kummankin joukkueen valitessa jäseniä – kunnes jäljellä oli enää pastori Joel. Kyllästyneen näköinen Victoria oli pakotettu valitsemaan miehensä omaan joukkueeseensa. Joel kiljaisi riemusta ja riensi ryhmäänsä, jonka jäsenet koettivat välttää katsekontaktia tämän kanssa. Joukkue, joka joutui valitsemaan Osteenin, hävisi raamattutietovisailussa (taas jo viidennen kerran). Surullista!


Kustantaja Thomas Nelson julkaisee Joel Osteenin kirjan ”The Purpose Driven Jesus Calling Adult Coloring Book” (Päämäärätietoinen Jeesus kutsuu aikuisia - värityskirja)

Tammikuu 24, 2017 - Nashville, Tennessee

Kristillinen kirjankustantaja Thomas Nelson ilmoitti ylpeänä julkaisevansa aikamme kristillisten menestyskirjojen mallin mukaisen uuden kirjan ”Päämäärätietoinen Jeesus kutsuu aikuisia - värityskirja”. Kirja sisältää 40 päivän mietelauseet kirjoitettuna niin kuin Jeesus puhuisi ne suoraan lukijalle. Kirjassa on lainauksia myös Joel Osteenilta ja uskovaisille on kirjan sivuilla väritystehtäviä. ”Tämä kirja on kaikki mitä kristityt haluavat lukea juuri nyt, kaikki mitä tarvitaan”, julisti intoa puhkuva kustantajan edustaja lehdistötilaisuudessa, ”ja mikä parasta, voit värittää jokaisen sivun ihan itse! Odotamme, että tästä kirjasta tulee best-seller pitkäksi aikaa eteenpäin.” Uudesta kirjasta on tehty jo miljoonia ennakkotilauksia.


Joel Osteen lupaa, että tänäkin vuonna hän opettaa Raamattua ottamalla jakeet eroon asiayhteydestään

Tammikuu 2, 2017 - Houston, Texas,

Tavoitimme menestysteologi Joel Osteenin torstaina aamulla ajamassa luksus gof-kärryllään loistoasuntonsa ovelta postilaatikolle - jolloin hän uuden vuoden perinteensä mukaan - tarkastaa, seuraako häntä hänen varjonsa. ”No niin, katsohan tätä. Siellä se on, ihan oikein”, sanoi Osteen hymyillen osoittaen pihatielle lankeavaa varjoaan. Paikalliset uutistoimittajat olivat kerääntyneet hänen talonsa edustalle todistamaan tätä vuosittaista traditiota. Sen mukaan, jos Osteen ei enää näe varjoaan, hän lopettaa mielivaltaisen raamatuntulkintansa. Osteen on nähnyt varjonsa joka vuosi siitä lähtien, kun aloitti pastorin uransa.


Joel Osteen teki sopimuksen Colgate -yhtiön kanssa

Tammikuu 16, 2017 - Houston, Texas

Lakewood srk ilmoitti maanantaina, että sen johtava pastori Joel Osteen on tehnyt 12 miljoonan dollarin sopimuksen Colgate hammastahnavalmistajan kanssa. Sopimuksen mukaan Osteenin helmenvalkoinen hymy näkyy yhtiön mainoksissa lehdissä, netissä ja TV:ssa. Asioista perillä olevien lähteiden mukaan myös Aquafresh, Crest ja Sensodyne -yhtiöt tekivät Osteenille rahakkaita tarjouksia mutta hän valitsi Colgaten. Osteenin mukaan se oli ainoa brändi, johon hän luottaa ja joka auttaa häntä säilyttämään luotettavuutensa TV -julistajana. ”Olen aina käyttänyt Colgatea. Käytän sitä n. 12 tuubia viikossa”, sanoi Osteen lehdistölle, ”se oli minulle ihan luonnollinen valinta.” Osteen sanoi käyttävänsä myös Colgaten hampaiden valkaisutuotteita päivittäin jotta niiden ”terve hohto”, josta hän on tunnettu, säilyisi. ”Kun valmistan saarnaa, tärkein tehtäväni on huolehtia, että pukuni on prässätty, tukka on hyvin ja hampaat on kiilloitettu Colgaten tuotteilla. Näin ihmiset tietävät, että he näkevät hyvän tuotteen sunnuntaina kokouksessa.” Sopimuksen mukaan Osteen saa Colgaten tuotteet ilmaiseksi ja lisäksi 12 milj. USD käteisenä. Tietojen mukaan kuuluisa pastori käy neuvotteluja mainossopimuksista myös tunnettujen hiusgeelivalmistajien kanssa – seuraavan sopimuksen arvoksi veikataan 20 milj. USD.


Uusi Joel Osteenin raamatunkäännös sisältää 30 000 kohtaa joissa Raamattu sanoo: Usko Itseesi

Joulukuu 2016 - Houston, Texas

Perjantaina suosittu raamatunopettaja Joel Osteen sanoi julkaisevansa vuosien työn ja intensiivisen henkilökohtaisen raamatuntutkimisen hedelmänä uuden Joel Osteen Study Bible -raamatun. Se sisältää yli 30 000 yksityiskohtaista huomiota raamatunpaikoista, jotka opettavat: usko Itseesi. ”Katsotaanpa vaikka mitä Herra tarkoitti, kun hän sanoi, että lampaat erotetaan vuohista. Se on Matteuksen luvussa 25”, kertoi Osteen uutta kirjaansa mainostavassa videossaan, ”kun luet käännöstäni, katso sivun alalaitaan kirjoitetut tärkeät kommentaarini. Tässä kohdassa siellä lukee, että kohta tarkoittaa: luota Itseesi.” Osteen myös huomauttaa, että sellaiset maininnat kuin ”siellä on oleva itku ja hammasten kiristys”, ”sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta” ja ”evankeliumi”, tarkoittavat tarkan analysoinnin jälkeen, että lukijan tulisi yksinkertaisesti uskoa Itseensä. Amerikan suurimpiin kuuluvan srk:n pastori painotti raamatunkäännöksensä olevan niitä lukuisia kristittyjä varten, jotka haluavat päästä syvemmälle Raamatun tekstien ymmärtämisessä. Jokainen jae Raamatussa voidaan syvällisesti selittää tarkoittavan asioita, kuten ”sinä voit saavuttaa kaiken” ja ”sinä olet sankari”. Uuden teoksen odotetaan myyvän miljoonapainoksia. Siihen ovat kirjoittaneet lisäartikkeleita myös huomattavat ja suositut teologit kuten Oprah Winfrey, Deepak Chopra ja Pinokkio.


Joel Osteenin Raamattu pääsi viimein pakoon omistajansa väärinkäyttöä

Marraskuu 10, 2016 – Houston, Texas

Vuosien vankeuden, kidutuksen ja hyväksikäytön jälkeen Osteenin ruskea, nahkakantinen Raamattu pääsi vihdoin pakenemaan Osteenin luksustalon kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta työhuoneesta. Raamattu kertoi FBI:n tutkijoille pakoreitistään kompastellen portaikkojen kautta, läpi kuntosalin, keilaradan ja kotiteatterin päätyen nurmikolle pääoven eteen. Ohiajava autoilija havaitsi pahoin laiminlyödyn Raamatun ja toimitti sen lähimmälle poliisiasemalle. ”Raamatun väärinkäyttö on erittäin iso ongelma Amerikassa”, sanoi tutkija Carl Fallows reporttereille. ”Monet raamatunopettajat väittävät julkisuudessa rakastavansa Raamattuaan, mutta salassa kodeissaan he armotta vääntävät ja pahoinpitelevät sen kirjoituksia kieroon omaksi hyödykseen.” Osteenin Raamattu pääsi todistajansuojeluun odottamaan syytteiden nostamista entistä omistajaansa vastaan.


Kauhistunut Joel Osteen kuuli rististä

Syyskuu, 2016 – Houston, Texas

Lähteidemme mukaan Joel Osteen oli perjantai-aamuna ajamassa liikeasioissa toiseen kaupunkiin kuunnelleen autoradiota, kun radiosta alkoi tulla pastori John McArthurin ohjelma, jossa hän kuvasi Jeesuksen ristiinnaulitsemisen tapahtumia. ”Yksi asia, minkä ristiinnaulitsemisesta tiedämme varmasti, on, että sen oli tarkoitus tuottaa kuolema hitaasti ja tuskallisesti.” Osteenin uteliaisuus heräsi ja hän pyysi loistoautonsa kuljettajaa kääntämään ääntä kovemmalle. McArthur jatkoi: ”Kukaan ei ollut kiinnostunut tuomittujen armollisesta kuolemasta. Päinvastoin. Tuomion täytäntöönpanijat kiduttivat ja nöyryyttivät tuomittuja kaikin mahdollisin tavoin. Ja Vapahtajamme joutui tämän kidutuksen uhriksi... meidän tähtemme.” Osteenin leuka valahti alas ja lähes shokissa oleva pastori vaati kuljettajaa pysähtymään tienpientareelle jotta hän voisi prosessoida kuulemaansa. ”Jeesus... ristiinnaulittiin? Mutta kuinka se voi olla voitokasta?”, kyseli Osteen itseltään suuren hämmennyksen vallassa. Jeesuksen seuraajillehan luvataan ja heille kuuluu kaikki vauraus ja siunaus – kuinka heidän mestarinsa saattoi kuolla sillä tavalla. Se ei sovi kuvaan. ”Ihmettelenpä onko Kenny kuullut tästä”, mietti Osteen tarkoittaen ystäväänsä, uskonsana -saarnaaja Kenneth Copelandia. ”Minun pitänee soittaa hänelle ja kysyä, tietääkö hän tästä McArthurista mitään. Entä jos tämä heppu onkin oikeassa? Jos Jeesus todella kärsi? Ja vielä jotain vähän yli kolmekymppisenä? Tämä ei sovi kuvaan”, mutisi Osteen päätään pudistellen. Hän otti puhelimensa moitteettomasti prässätyn, kalliin ja mittatilaustyönä tehdyn pukunsa taskusta alkaen valita Copelandin numeroa. Kuulemamme mukaan Osteen etsii edelleen Googlesta hakusanoilla kuten: kuoliko Jeesus ristillä?


Osteen pyytää anteeksi mainittuaan Herran nimen saarnassaan

Elokuu 29, 2016 – Houston, Texas

Joel Osteen esitti maanantaina julkisen anteeksipyynnön ollen todella pahoillaan ja kutsuen tapausta ”epäonnistuneeksi sanavalinnaksi” ja ”hetkelliseksi nukahdukseksi”. Hän oli sunnuntain saarnassaan maininnut Herran nimen. Onneton sattumus tapahtui saarnan loppupuolella, kun hän oli aikeissa sanoa: ”Jumala haluaa sinun olevan voitokas”. Sen sijaan hän sotkeentui sanoissaan ja sanoi: ”Jeesus haluaa sinun olevan voitokas”. Sanoilla oli voimakas vaikutus Lakewoodin seurakuntalaisiin, jotka hämmentyivät ja menivät lähes shokkiin. Jotkut seurakuntalaiset eivät olleet koskaan kuulleet nimeä käytettävän ja eräät myös vihastuivat Osteenille, koska Jeesus ei kuulu seurakunnan tilaisuuksiin mainittavaksi. Yksi seurakunnan jäsen kertoi: ”Me kaikki haimme Googlesta nimellä Jeesus, tämä taisi olla aika ehta kaveri, mutta kaikella on aikansa ja paikkansa eikä nyt ollut sen aika.” Anteeksipyynnössään Osteen mainitsi myös: ”Sananlaskuissa sanotaan: '...joka huulensa hillitsee, se on taitava'. En nyt ollut oma itseni ja sain kuulla siitä. Mutta Jumala ei halua meitä arvioitavan epäonnistumisten vaan omien voittoa julistavien sanojemme kautta – toiste en tee tätä virhettä.”


Osteen kirjoittaa: Tarvitsen teitä ohjelmaani, te kehitysmaiden orvot

Elokuu 11, 2016

Osteenin kirje: ”En halua käyttää kovia sanoja puhuessani ihmisille. Puhun vain positiivisesti ja julistan voittoa kaikista pikkujutuista joita elämä heittää tielleni. Mutta nyt olen vakavissani. Kaikki te orvot, sairaat, köyhät ja nälkäiset ihmiset kehitysmaissa: tarvitsen teitä ohjelmaani. Me olemme jo onnistuneet. Olemme julistaneet voittoa yli köyhyyden, sairauden, nälän ja orpouden syntien. Olemme aktivoineet uskomme ja puhuneet voiton sanoja näiden yli ja nyt olemme kiireisiä jahdatessamme kaikkia unelmiamme. Mutta toisin on teidän laitanne. Afrikassa, Aasiassa ja missä sitten olettekin, teillä ei ole puhdasta vettä, teitä tapetaan tuhansittain uskonnon takia, enkä voi olla ajattelematta, että te ette ole vielä ymmärtäneet mitä evankeliumi on. Minusta tuntuu, että te ette ole olleet halukkaat ottamaan vaaria Jumalan lupauksista antaa teille parastaan nyt. Ehkä ette tiedä, että olen julkaissut kirjan, joka teidän pitäisi lukea: Your Best Life Now (Sinun paras elämäsi, nyt!). Teidän tulisi lukea se. Siis jos osaatte lukea. No – siinäkään asiassa ette ole vapauttaneet Jumalan voimaa toimimaan käytännössä. Jeesus tuli maailmaan, että kaikilla olisi kaiken aikaa terveys ja varallisuus. Te ette uskossa pyydä Jumalalta Hänen parastaan. Ette elä Jumalan tahdossa. Joten pyydän teitä orvot, vammaiset ja vähäosaiset: osallistukaa ohjelmaani ja julistakaa uskossa voittoa ongelmistanne. Te masennatte meitä muita.”


Positiivisen ajattelun ja tunnustamisen kautta Osteen kykenee nyt lentämään

Tammikuu 28, 2016 – Houston, Texas

Lakewoodin srk:n julkkispastori Joel Osteen julistaa koko elämän muuttavaa voimaa, joka saadaan uskosta positiivisten sanojen merkitykseen ja Itsensä rakastamisesta. Hän on siitä elävä esimerkki. ”Yksityiskodissani on enemmän hissejä kuin sinun kodissasi vessoja”, sanoi Osteen kuulijoilleen eräässä saarnassaan. ”Ja tiedättekö miksi niin on? Koska puhuin sen tapahtuvaksi. Puhuin kovaa ääneen mitä haluan. Ihan suusta ulos. Vuosien ajan heräsin aamulla ja sanoin: Julistan, että tulen niin rikkaaksi, että saan talon jossa on kolme hissiä. Julistan, että minusta tulee seurakunnan pastori. Jeesuksen nimessä.” Osteen sanoi, että ”tulkoon hissit” ja hissit tulivat. Ja hän näki, että hissit olivat hyvä. Mutta se oli vasta alkua. Nyt Osteen voi myös lentää! ”Aina lapsesta lähtien olen halunnut lentää”, julisti Osteen sunnuntain saarnassaan 15 000 kuulijalle ja 7 miljoonalle TV-katsojalle. ”Eräänä päivänä päätin, että en anna vihollisen enää pidättää minua joten aloin rohkeasti joka päivä tunnustaa Jumalan edessä, että lähden lentoon. Puhuin nuo sanat. Päätin niin ja julistin sitä. Ja arvatkaapa mitä tapahtui?” Sen sanottuaan Osteen levitoi nousten puhujakorokkeelta, lentäen ulos ja ylös Lakewood seurakunnan rakennusompleksin ylle. Yleisö uskollisia seuraajia taputti ja hurrasi mestarinsa näytökselle. Kokouksen päätyttyä Osteen selitti lehtimiehille: ”Julista mitä haluat lujaa ääneen, se on neuvoni. Ota Jumalan voima käyttöön... mutta nyt minun pitää mennä perumaan tilaukseni uudesta Gulfstream -yksityislentokoneesta.”

1http://www.kuvajasana.fi/tuotteet?selProduct=3502&selGroup=32

2Seuraava satiiri on babylonbee -sivustolta