Miksi Benny Hinn?

Paavo Hiltunen

 

Väität omaavasi sellaisen Jumalan lahjan ja korkeimman tason voitelun, ettei moista ole ollut kenelläkään muulla sitten apostolien päivien. Väität parantaneesi ”ristiretkilläsi” satoja, vai oliko se tuhansia, vakavasti sairaita ihmisiä. Jos se on totta, kiitän Jumalaa, mutta ethän loukkaannu, jos kysyn erinäisiä asioita. Noudatamme Suomessa Raamatun ohjetta: ”Koetelkaa kaikki, pitäkää mikä hyvää on.” Emme tahdo tänne huijareita. Jos olet jumalanmies, sinun on helppo vastata kysymyksiin. Siis:

 

1.Andé Kole, yksi tunnetuimpia taikureita maailmassa, tutki uskoon tultuaan uskolla parantajien menetelmiä ja paljasti mm. venäläiset TV parantajat huijareiksi. Muutama vuosi sitten hän keskusteli kanssasi ja varoitti sinua. Kole selosti sinulle, mikä on ero uskolla parantamisen ja jumalallisen parantamisen välillä. Edellinen parantaa ainoastaan toiminnallisia ruumiinhäiriöitä, kun taas jumalallinen parantaa orgaanisia sairauksia. Uskolla parantajat eivät ole koskaan voineet esittää pätevää näyttöä todellisista jumalallisista parantumisihmeistä, ainoastaan hetkellisiä helpotuksia ja hyvänolon tunteita, joita shamaanit ja gurut myös saavat aikaan. Kysymys on yleisestä psyykkisestä ilmiöstä, joka ei edellytä uskoa. Jokainen tekniikan tunteva pystyy siihen. Lupasit Kolelle toimittaa aineiston jumalallisista ihmeistä ”heti maanantaina”.

Miksi et ole tähän mennessä niitä lähettänyt kenellekään tutkijalle (tästäkin on aikaa jo useita vuosia). (Richard Mayhue, The Healing Promise, Is It Always God´s Will To Heal? 1997, s.57-61).

 

2.Jos olet oikea parantaja, miksi et paranna jokaista kokouksiisi tulevaa sairasta, vaan useimmat lähtevät pois pettyneinä? Miksi et mene sairaaloihin ja paranna siellä makaavia?  Väität kirjoissasi (kuten Welcome, Holy Spirit, suomeksi Tule Pyhä Henki, Kuva ja Sana, 1995, s.185), että olisit 1976 Salt Sainte Mariessa, Ontariossa, Kanadassa,  mennyt katoliseen 182-paikkaiseen sairaalaan ja rukoillut kaikkien potilaitten puolesta panemalla kätesi heidän päälleen, jolloin he yksi toisen jälkeen joutuivat ”voiman alle”. Kertomuksesi on hyvin yksityiskohtainen ja vaikuttava. ”En koskaan unohda tuota hetkeä”, sanot. Sehän oli ”uskomattominta, mitä Kanada on koskaan kokenut.” Personal Freedom Outreach (PFO) on tutkinut väitteesi ja saanut tietää sairaalan johdolta, että mitään tällaista ei ole tapahtunut. Henkilökunta ei ole tätä nähnyt eivätkä potilaskertomukset kerro tällaisista parantumisista (Fisher, Goedelman, The Confusing World of Benny Hinn, 1997, s.164). Mitä sanot Benny? Ja mitä sanoo Hinnin suomennoksen kustantaja? On vakava asia valehdella Jumalan seurakunnalle.

 

3.Miksi komennat Jumalaa parantamaan ja opetat muutkin niin tekemään (Lord, I Need a Miracle, Thomas Nelson Publ., 1993, s. 74-5). Jeesus, Jumalan Poikakin pyysi nöyrästi: ”Isä, tapahtukoon sinun tahtosi, ei minun” ja Sana kehottaa meitä kaikkia ANOMAAN (1Joh.5:14,15).

 

4.Miksi väität Jumalan parantavan kaikki uskovien sairaudet (ed. kirjassa s. 63), vaikka Raamattu opettaa monien suurten pyhienkin sairastaneen tauteja, jotka eivät koskaan parantuneet ja vaikka kaikki uskovat sairastavat ja kuolevat, myös sinä Benny?

 

5.Miksi opetat, että sairaat eivät voi parantua, ellei heillä ole riittävästi uskoa ja että he voivat ”menettää parantumisen” (ed. kirjassa s.85-7, 100-2)? Raamattu ei näin opeta. Lykkäät vastuun epäonnistumisistasi uskovan niskoille, jolle tilaisuus on voinut olla viimeinen toivo. Seuraukset ovat olleet murheellisia, itsemurhiakin on tapahtunut.

 

Tarkoitukseni ei ole tehdä epäilyksen alaiseksi sitä, että Jumala todella parantaa tänäänkin. Itsekin olen parantunut kahdesta syövästä jumalallisen parantamisen kautta, jossa Hän on käyttänyt välikappaleina lääkäreitä ja lääkkeitä. Mutta asetan epäilyksen alaiseksi, että Jumala ottaisi yleiseksi toimintamallikseen voimansiirtomenetelmän, joka toimii manipulaation, suggestion ja hypnoosin kautta. Oma maine ja kunnia on pelissä. Siihen liittyy ”Pyhän Hengen teollisuus”, kuten Paul Sumner asiaa kuvaa, iso bisnes, tähänkö Jumala alistuisi?

 

Amerikan helluntailiikkeen, AOG:n, edustaja mainitsi taannoin: ”Suurin ongelmamme on pitää työntekijämme erillään kiusauksesta manipuloida kuulijansa uskomaan, että ihmeitä tapahtuu. Kaikki odottavat niitä ja pastorit tuntevat, että heidän täytyy saada tämä vaikutus (illuusio) aikaan, jotta ihmiset eivät ajattelisi, että Jumala ei enää siunaa heidän (pastorien) jumalanpalveluksia” (The Healing Promise, s.59). Hämmästyttävää olisi, jos Hän alistuisi toimimaan uskolla parantajien toiveiden ja kaavioiden mukaan. Hän toimii hiljaa ja näkymättömästi, jotta Hän yksin saisi kunnian ja ihminen varjeltuisi ylpeydeltä. Ei ole olemassa raamatullista perustaa sille, että Jumala tänä päivänä toimisi erityisten ihmisparantajien kautta ihmeitten tekemiseksi. Jumala vastaa omiensa rukouksiin ja parantaa kun Hän tahtoo ja miten Hän tahtoo. Meidän ei pidä mennä ihmeidentekijöiden luo. Siten edistämme epäraamatullisten menettelyjen lisääntymistä ja laiminlyömme Jumalan Sanan ja rukouksen.

 

Paavo Hiltunen (40 vuotta Herran työssä).