Menestys / uskon sana

ei kaikessa toimi julistajiensakaan kohdalla. Oppi ei pelasta koettelemuksista, lankeemuksista, väärin tekemisistä, ym.

 

Suomessa äskettäin vieraillut Rodney Howard Browne opettaa, että Jeesuksen ristinkuoleman ansiosta kristitty on vapaa kaikesta sairaudesta ja hänen kuuluu olla rikas tässä elämässä. Nämä asiat tulevat kuntoon, kun uskova puhuu ja vaatii Jumalalta. ”Aina kun uskova puhuu Jumalan sanaa uskossa, silloin Jumalan parantava voima aktivoituu” (RHB, The Touch of God). 

Charisma lehti kertoi RHB:n tyttären kuolleen joulupäivän aamuna, 18-vuotiaana sairauteen, joka hänellä oli jo lapsuudesta asti. RHB:n mukaan, ”Tyttäreni kuolema on pahinta mitä paholainen saattoi tehdä. Me tavoittelemme 100 miljoonaa sielua ja hän (paholainen) saa maksaa (tyttären kuoleman).” RHB:n mukaan sairaus on aina paholaisesta. Hän kertoo, kuinka tyttären monivuotisen sairauden aikana, ”mitä enemmän hän kärsi, sitä enemmän me hyökkäsimme vihollisen kimppuun.”

Perhe on kohdannut kuoleman ja surun. Emme ota sitä kevyesti. Haluamme kuitenkin kiinnittää huomiota RHB:n ja muiden johtavien karismaattisten johtajien opetukseen, joka ei päde edes heidän omassa elämässään. (Charisma News, 5.3.2003, Friday Church News Notes 18.4.2003).

 

Jumala parantaa oman suvereenin tahtonsa mukaan, ei meidän vaatimustemme mukaan. Uskovan elämä ja kuolema ei ole paholaisen kädessä, vaan Jumalan. Hän on Kaikkivaltias. Hengellinen sota ei ole sitä, että paholainen välillä voittaa Jumalan ja sabotoi Hänen työtänsä. Kristitylle kaikki tapahtuu Jumalan tahdon ja suunnitelman mukaan.

 

1993 Karl Straderin karismaattinen megaseurakunta ”Carpenters Home Church” kutsui vielä melko tuntemattoman RHB:n pitämään kokoussarjaa. Kokoussarja venyi ja ”nauruherätys” sai varsinaisen kimmokkeen monien amerikkalaisten julistajien käydessä sitä kokemassa. Samaan aikaan Karl Straderin aikuinen poika, joka oli aktiivinen johtaja seurakunnassa, oli saanut petossyytteen  kerättyään varoja bisneksiinsä lähinnä vanhemmilta seurakuntalaisilta.

Monet menettivät vanhuudenturvakseen keräämänsä säästöt. Karl Strader puolusti poikaansa kaiken aikaa. Hän johti seurakuntaansa tavalla, jota kuvaa usein toistettu neuvo: Jos et ole samaa mieltä kanssani, niin painu ulos takaovesta, äläkä tule takaisin. Myöhemmin Straderin poika tuomittiin vankilaan. Kesällä 2002 Straderin seurakunta oli konkurssitilassa ja seurakunnan rakennukset joutuivat myyntiin. (Travis Epshire, The Ledger, 31.8.2002).

 

Roberts Liardon johtaa monilukuista Embassy Christian Center seurakuntaa. Hän tuottaa ja markkinoi mm. videosarjaa ”Jumalan kenraalit”. Tässä sarjassa Liardon esittelee menneitä julistajia, joiden opetus ja käytäntö oli enemmän kuin arveluttavaa. Nämä miehet ja naiset (esim. Branham, Allen, Kenyon, Woodworth-Etter, McPherson ym.) ovat nykyisten karismaattisten arvostamia. Vuoden 2001 lopulla paljastui, että Liardonilla oli homosuhde seurakuntansa nuorisopastoriin. Liardon vetäytyi taustalle n. kolmen kuukauden ajaksi. (Charisma News Service, 21.12.2001).