Jeesus marssi

Berit Kjos "Whose Global Kingdom" mukaan

Tämä on uusi, nopeasti levinnyt ja Englannista alkunsa saanut liike. Sen johtajat: Gerald Coates (nykyisen Alfa kurssin perustaja), Lynn Green, Graham Kendrick ja Roger Forster lukeutuvat samaan liikkeeseen, johon liitetään äärikarismaattiset nauruherätys-, torontolaisuus-, valtakunta nyt-, hengellinen sodankäynti-, yms. opit.

Tricia Tillen julkaisee "Mainstream" nimistä uutiskirjettä ja on tutkinut Jeesus marssin ideologiaa tarkasti.

Marssin päämäärä on vallata kansakunnat hengellisen sodankäynnin - ei evankelioinnin kautta.

Graham Coates selittää, että Jeesus marssi on "profeetallinen teko". Jokainen askel tällä marssilla on vaatimus vallata maa-ala ja marssijoiden vaatimus on, "Tämä on Jumalan maailma ja me vaadimme sitä Jumalalle". (Ikään kuin ihmisen vallassa olisi auttaa Jumalaa ja saada Hänelle takaisin se, minkä Hän on kerran muka menettänyt!!! Marssin perustajien Jumala ei ole Raamatun Kaikkivaltias Jumala.)

Coates jatkaa ettemme kristittyinä saa maailmaa valtaamme ostamalla maata vaan meidän on ajettava pois henkivallat, jotka pitävät kansakuntia otteessaan.

Tätä henkien poisajamista Jeesus-marssi edustaa alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Marssin perustajien kirjan (March for Jesus, 1992) mukaan marssin teologinen perusta kehittyy kaiken aikaa kun sitä toteutetaan ja "kuullaan mitä Henki puhuu". (Ei mitä Raamattu sanoo).

Roger Forsterin mukaan emme tiedä mitä tapahtuu maailmankaikkeudessa kun julistamme Jeesuksen voittoa - mutta jotakin tapahtuu. Taivaassa tapahtuu muutoksia.

Marssin perustajien ensimmäinen tavoite oli vallata Lontoo Jumalalle ja Jeesukselle ajamalla Lontoota hallitsevat pimeyden henkivoimat pois.

Näin piti saada aikaan suuri herätys. Lontoo on edelleen, yli kymmenen vuoden kuluttua vähintään yhtä syntinen, ellei syntisempikin kaupunki. Marssin vaikutusta ei havaitse.

Marssin tarkoitus on yhdistää kristikunta (katoliset, anglikaanit, luterilaiset, karismaatikot, helluntailaiset, baptistit jne.) Yhteys on avain.

Marssin perustajien näkemys on, ettei Kristus voi palata takaisin maan päälle ennen kuin kristikunta on yhtä. Jokainen, joka ajattelee toisin on yhteyden vastustaja. Opista on luovuttava koska oppikysymykset jakavat kristikuntaa. Unohdetaan Kirjoitukset ja toteutetaan sitä, mikä on keskeistä eli rakkautta ja yhteyttä.

Tricia Tillin: "Peittääkseen teologiansa epämääräisyyden nämä johtajat piiloutuvat Raamatusta irralleen otettujen tekstien taakse kuten ' älä tuomitse veljeäsi ' tai ' älä koske Herran voideltuun '. Käyttämällä itse voimakasta kieltä syyttäen arvostelua rakkaudettomuudeksi he peittävät todellisen asian: Herran palvelijan tulee oikein ymmärtää ja oikein käyttää Jumalan Sanaa. Jeesus marssi perustuu uudelle opille. Opin mukaan maailma voidaan voittaa Kristukselle hengellisen sodankäynnin kautta, marssien vallataan kansat Jeesukselle ja marssin kautta saavutetaan näkyvä yhteys kristikuntaan. Perinteinen näkemys evankeliumin julistamisesta ja lähetystyöstä ei kuulu tähän yhteyteen."

 

Kristityn Foorumi

PL 571

33101 Tampere

alkuun / johdanto / kristityn foorumi artikkelit / israel / linkit / mikä on kristityn foorumi

Lähetä sähköpostia