Hiljainen seurakunta

(The Silent Church, Warren Smith. Katkelma Warren Smith’in kirjasta Reinventing Jesus Christ luku 10)

 

http://www.lighthousetrailsresearch.com/newsletter091508.htm#LETTER.BLOCK12

 

Monet kristityt virnistivät, kun Shirley MacLaine seisoi rannalla TV:tä varten tuotetussa elokuvassaan, Out on a Limb, huudahtaen: ”Minä olen Jumala!” Tänä päivänä Marianne Williamson huudahtaa, että me kaikki olemme “Jumala” ja Tom Brokaw esittelee häntä yhtenä ”uskonnollisista johtajistamme” parhaaseen katseluaikaan NBC:n erikoisohjelmassa koskien syyskuun 11. päivää (1). Gary Zukav, mies, joka suositteli Barbara Marx Hubbard’in kirjaa joka kuvailee “valintaprosessia,” kertoo syyskuun 11. päivän jälkeisissä TV-esiintymisissään, kuinka me kaikki voimme kasvaa hengellisesti ja tuoda rauhan maailmaan. Wayne Dyer PBS:n varojenkeruutapahtumassa seisoo eräässä historiallisessa Uuden Englannin kirkossa ja kertoo koko kansalle, että maailma olisi paljon rauhallisempi paikka, jos jokainen omaksuisi Ihmeiden Kurssin (A Course in Miracles) loistavat opetukset.

 

Perinteiset kristityt tuovat usein esiin vertauksen sammakosta, joka niin hitaasti ja vähitellen keitetään vesikattilassa, että se kuolee, ennen kuin edes huomaa, mitä on tapahtumassa. Monet uskovat eivät tiedosta, että juuri sama asia on tapahtumassa heille heidän kertoessaan tuota tarinaa. Kuinka muuten voidaan selittää ”uuden evankeliumin” nopeaa nousua ilman, että tuskin yhtään huolestunutta sanaa esitettäisiin siitä mikä on ollut käynnissä? Kun ”uuden evankeliumin” kannattajat jatkuvasti julkaisevat bestseller-kirjoja ja kansoittavat radioaallot alati kasvavin numeroin asiansa edistämiseksi, niin kristikunnassa vallitsee outo hiljaisuus. Onko seurakunnalla mitään käsitystä siitä, mitä on käynnissä?

 

Vuonna 1999 julkaistun Hitlerin teoksen Taisteluni kuudennen painoksen johdannossa Konrad Heinen sanoo kuinka kaikki, mitä Hitler aikoi tehdä, oli kirjoitettu etukäteen hänen varhaisissa kirjoituksissaan: Mein Kampf oli vuosien ajan osoitus maailman sokeudesta ja itsetyytyväisyydestä, sillä sen sivuilla Hitler julisti – kauan ennen valtaan pääsyään – veren ja terrorin ohjelman sellaisessa rusentavan vilpittömässä itsepaljastuksessa, että harvoilla sen lukijoiden joukossa oli rohkeutta uskoa sitä. Jälleen kerran osoitettiin, ettei ole olemassa tehokkaampaa salaamismenetelmää kuin kaikkein laajin julkisuus (2).

 

Kristityt eivät näytä tajuavan Jeesuksen varoituksia koskien sitä suunnatonta petosta, joka on tunnusomaista lopunajalle. Ehkä petettyinä luulemaan ettei meitä voida pettää, me emme ota kyllin vakavasti Hänen varoituksiaan, että Hitlerin kaltainen antikristushahmo nousee eräänä päivänä hallitsemaan maailmaa. Monet itseään ”kristityiksi” kutsuvat kannattavat tätä hengellistä väärennöstä, joka itse asiassa tulee Kristuksen nimessä. Vastustajamme tahtoo meidän uskovan, että nämä varoitukset koskevat toisia henkilöitä ja toista aikaa. Mutta Kirjoitusten kautta ja syvällä sydämessämme Jumalan Henki sanoo meille, että ne eivät sitä ole. Kun tutkimme Raamattua ja kun valvomme ja rukoilemme ja tarkkailemme tapahtumia kaikkialla ympärillämme, niin ymmärrämme, että nämä Jeesuksen kuvailemat tulevat ajat ovat nyt yllämme.

 

Toisessa kirjeessään korinttolaisille Paavali varoittaa heidän haavoittuvuudestaan ja herkkyydestään väärälle opetukselle Jeesuksen nimessä.  Hän vihjaa, että jos joku lähestyisi heitä ”toisella evankeliumilla”, ”toisella Jeesuksella” ja ”toisella hengellä”, he voisivat aivan hyvin mennä mukaan (2.Kor.11:3-4). Aiemmin samassa kirjeessä Paavali oli epäsuorasti varoittanut korinttolaisia, etteivät nämä olisi tietämättömiä vihollisen juonista, ettei heistä päästäisi voitolle (2.Kor.2:11). Paavali sanoi efesolaisille, että häpeällistä on jo sanoakin, että meidän on edes puhuttava pimeyden asioista, mutta kun me paljastamme heidät, niin heidät tuodaan valoon (Ef..5:12-13). Hän kertoi heille myös, ettei ollut lakannut varoittamasta heitä yötä päivää kolmen vuoden ajan. Miehiä, jotka olisivat ”julmia susia”, ”nousisi” seurakunnasta ”puhuen väärää puhetta” yrittäessään johtaa ihmisiä pois heidän uskostaan ja vihollisen leiriin (Apt.20:29-31). Ottakaamme tänä päivänä vaari näistä samoista varoituksista.


On äärimmäisen ahdistavaa nähdä vuonna 1998 ilmestyneen Barbara Marx Hubbard’in kirjan Conscious Evolution takakannessa erään coloradolaisen kristillisen johtajan nettisivut (3). Yhtä hälyttävää on havaita, että tämä henkilö on myös jäsen samassa Maailman Tulevaisuuden Yhdistyksessä (World Future Society), joka mainitsee Barbara Marx Hubbard’in yhtenä perustajanaan ja nykyisen johtokuntansa jäsenenä (4), ja että tämä kunnioitettu kristillinen johtaja palvelee sihteerinä Maailman Tulevaisuuden Yhdistyksen alakomiteassa, joka kerran myönsi Hubbard’ille erikoispalkinnon hänen huomattavasta panoksestaan uskonnon alalla (5). Ehkä kaikkein uskomattominta on kuitenkin, että Colorado Springs’in kristillinen johto antaa hänelle täydellisen synninpäästön. Ilmeisestikään se, että kannetaan ”yhteistä iestä” naisen kanssa, joka (”kristuksensa ohjauksessa”) on ”kirjoittanut uudelleen” Ilmestyskirjan ja pannut alulle ”valintaprosessin,” ei ole suuri huolen aihe seurakunnan johtajille – johtajille, joita kuunnellessa itse asiassa alkaa tuntua kuin äänessä olisi Hubbard itse. Lisäksi on ahdistavaa nähdä monien kristillisten johtajien käyttävän monia niistä sanoista ja ilmauksista, joita yleisesti käyttävät heidän ”uuden evankeliumin” kollegansa. ”Uusi ilmoitus” joka kuvailee, kuinka suuri ”Jumalan työ” on tekevä uskovat ”raskaiksi päämäärästä” ja vievä heidät ”uudelle hengelliselle tasolle” ja ”uuteen ulottuvuuteen”, kuulostaa paljon enemmän ”uudelta evankeliumilta” kuin perinteiseltä Jeesuksen Kristuksen evankeliumilta. 


Ovatko kristilliset johtajat johtamassa seurakuntaa alati lähemmäksi ristiä, vai alati lähemmäksi ”planetaarista helluntaita?” Miksi seurakunnassa on tuskin ollenkaan hengellistä erottamista (paitsi, että uskovia varotetaan, etteivät antaisi pettää itseään epäilemään nimitettyjä kristillisiä johtajiaan). Miksi hengellinen kokemus on ajamassa hengellisen erottamisen edelle? Miksi niin harvoin varoitetaan väärennetystä ”uuden evankeliumin” liikkeestä, joka puhuu pahaa Jeesuksen Kristuksen persoonasta ja uhkaa Hänen seuraajiensa henkeä? Miksi ”uusi ilmoitus” monissa palvelujärjestöissä on alkamassa syrjäyttää Jumalan kirjoitetun Sanan? Miksi kristittyjä valmistetaan vain siunauksiin eikä vainoon? Mitä maailmassa oikein tapahtuu? Joutuuko seurakunta odottaessaan vain herätystä ja oikean Kristuksen paluuta sen yhden pettämäksi, joka tulee Kristuksen nimessä ja teeskentelee olevansa Hän? Erehtyykö seurakunta yllätettynä pitämään väärän Kristuksen ”planetaarista helluntaita” suurena ”Jumalan työnä,” jota heidän on käsketty odottaa? Valmistellaanko meitä siihen väkevään eksytykseen, jota Raamattu kuvailee? Eikö olisi syytä ainakin harkita tätä mahdollisuutta?

Profeetta Daniel puhuu “voimien” (RK-38: linnoitusten) jumalasta antikristuksen yhteydessä (Dan.11.38). ”Uuden evankeliumin” jumala kysyy Neale Donald Walsch’ilta: “Entäpä, jos minä en olekaan ‘ihminen’ ollenkaan vaan ennemminkin voima?” (6). Ihmeiden Kurssin “Kristus” ilmoittaa, että jokaisen ihmisen sisällä on “vastustamaton voima” (7). Marianne Williamson selittää, että tämä “universaalinen voima” voidaan “aktivoida” jokaisessa ihmisessä ja sillä on “voima laittaa kaikki asiat kohdalleen” (8). ”Uuden evankeliumin Kristus” kertoo Barbara Marx Hubbard’ille, että ”planetaarisen helluntain” päivänä ”planetaarinen hymy” leimahtaa koko ihmiskunnan kasvoille; että ”hillitsemätön ilo”, jota hän kuvailee ”voiman ilona”, ”karehtii” läpi koko ihmiskunnan yhden ruumiin (9). Benjamin Crème kuvailee tapahtumaa ”helluntaikokemuksena kaikille” (10). Ihmeiden Kurssin Kristus kertoo, kuinka maailma loppuu ”rauhaan” ja ”nauruun” (11).

 

Onko kukaan kyseenalaistanut voisiko tämä sana “Voima” matkia Pyhää Henkeä ja saada aikaan “herätyksiä” ja “Jumalan töitä”, jotka eivät todellisuudessa ole “herätyksiä” eivätkä “Jumalan töitä” ollenkaan? Onko ”voimien Jumala” valmistamassa seurakuntaa “planetaarista helluntaita” varten? Eikö meidän pitäisi perusteellisemmin koetella henget? Olemmeko asettaneet uskomme ja luottamuksemme kristillisiin ”johtajiin” ennemmin kuin Jumalaan? Olemmeko kaikki puhuneet itsemme ulos lopunajoista? Olemmeko kaikki sopineet, että vaino on jotakin sellaista, josta meidän ei tarvitse olla huolissamme? Olemmeko rukoilleet Jumalaa, ettei meitä eksytettäisi eikä petettäisi?


Kymmenen vuotta sitten kirjoitin kirjassani, The Light That Was Dark (Valo, joka oli pimeä), seuraavasti: “Selvästikin monet, jotka sanoivat olevansa uskosta, tulisivat pian olemaan osa petosta, elleivät jo olleet sitä.
Näimmekö jo silloin Raamatun ennustaman suuren ’luopumuksen?’ Oliko ’vääryyden salaisuus’, josta Raamatussa puhutaan, jo tekemässä petollista työtään ’valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä?’ Hylkäisivätkö kristityiksi itseään kutsuvat uskonsa Raamattuun ja Raamatun Kristukseen? Liittyisivätkö he ekumeeniseen liikkeeseen, joka rakkauden, Jumalan ja yhteyden nimissä uhraisi Raamatun totuuden ja jonakin päivänä ehkä sulautuisi yhteen itse New age-liikkeen kanssa? Jeesus varoitti, että sellainen usko johtaisi, ei elämään, vaan lopulliseen tuhoon: ’Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät’” (Matteus 7:13-14) (12).

Voisiko olla, että syy, miksi seurakunta on niin tietämätön ”uuden evankeliumin” liikkeestä, on, että sama henki johtaa sitä ja se kulkee alas samaa laveaa tietä? Tapahtuuko se nyt aivan omien silmiemme edessä?


Viitteet
1.
NBC News Special Report: America on Alert, Tom Brokaw hosting Marianne Williamson as guest, September 16, 2001 broadcast transcript (Livingston, New Jersey: Burrelle's Information Services).
2. Adolph Hitler, Mein Kampf (Sixth Pressing), translated by Ralph Manheim (Boston: Houghton Mifflin Co.: Mariner Books, 1999), p.xv.
3. Jay Gary website, referenced by Barbara Marx Hubbard in Conscious Evolution, p. 263.
4. Barbara Marx Hubbard, Conscious Evolution, p. 279.
5. Barbara Marx Hubbard and Jay Gary (http://web.archive.org/web/20020818151002/www.wnrf.org/programs/awards.htm and
http://web.archive.org/web/20020818150112/www.wnrf.org/networks/christian.htm). 6. Neale Donald Walsch, Conversations with God: Book 3, p. 325.
7. A Course in Miracles: Combined Volume, (Text) p. 479.
8. Marianne Williamson, Healing the Soul of America, p. 13.
9. Barbara Marx Hubbard, The Revelation, p. 243.
10. Benjamin Creme, Maitreya's Mission: Volume Two (Los Angeles: Share International Foundation, 1993), p. 239.
11. A Course in Miracles: Combined Volume, (Manual for Teachers) p. 37.
12. Warren Smith, The Light That Was Dark, p. 150.