Healing Rooms-järjestön perustajan Cal Pierce'n kirjan “Preparing the Way” kommentointia, Gary E. Gilley, pastori-opettaja, Southern View Chapel

Suom. Samuel Korhonen

 

Preparing the Way (Tien valmistaminen) on kirja ns. “parantamishuoneiden (Healing Rooms)” uudelleen avaamisesta Washington'in Spokane'ssa. Healing Rooms'it olivat alunperin John G. Lake'n palvelutyötä 20. vuosisadan alussa. Lake väitti, että noissa huoneissa tapahtui tuhansittain ihmeparantumisia, kun Jumalan Henki pyyhki yli Spokane'n.

 

Healing Rooms -työ oli hiljaa 80 vuoden ajan, kunnes Cal Pierce 1990-luvun lopulla väitti, että Jumala johti hänet "avaamaan huoneet" uudelleen ja vapauttamaan Jumalan parantavan voiman, ei vain Spokane'ssa, vaan lopulta kaikkialla maailmassa. Pierce'n mukaan John G. Lake'n voima on annettu hänelle ja Jumala parantaa jälleen kansanjoukkoja – ja tämä on vasta alkua. Pierce väittää, että Jumala käyttää häntä ja parantamishuoneita valmistamaan maailman Jumalan parantavien voimien vuodatukselle.

 

On opettavaa panna merkille, että Uudessa testamentissa Jeesuksen parantamisia ei koskaan kyseenalaistettu. Hänen vihollistensakin oli myönnettävä, että ihmiset parantuivat ihmeellisesti, he kyseenalaistivat vain Hänen voimansa lähteen.

 

Nykyisin näissä liikkeissä väitetyt parantumiset eivät koskaan kestä objektiivista tutkimusta ja vain ne, jotka ovat nielleet “nimeä se ja vaadi se”-lahkojen valheet, uskovat tällaisiin parantumisiin. Kun Jeesus ja apostolit paransivat UT:ssa sitä tapahtui kaduilla, kodeissa ja jopa hautausmailla. Tänä päivänä “ihmeiden tekijät” tarvitsevat valvotut ympäristöt kuten parantamishuoneet tai emotionaalisen kiihotuksen alaiset parantamiskokoukset.

 

UT:n ihmeet olivat merkkejä Jeesuksen jumaluudesta ja apostolien arvovallasta. Evankeliumi oli keskeinen eivätkä ihmeet. Tänä päivänä uskonsanan kannattajat esittelevät parantumista, mutta evankeliumia on vaikea löytää. Kaiken kaikkiaan Raamatussa ruumiillinen parantuminen Jumalan palvelijan kätten kautta on harvinainen ja sitä esiintyi lähes yksinomaan Mooseksen, Elian ja Elisan työssä VT:ssa, sekä Jeesuksen ja alkuajan apostolien työssä UT:ssa.

 

Tänä päivänä parantamisen kannattajat uskovat, että täydellinen terveys on kaikkien kristittyjen oikeus kaikkina aikoina. Raamattu puhuu avoimesti sairaista uskovista, jotka siitä huolimatta ovat Jumalan tahdossa. Silti Pierce'n kaltaiset miehet pitävät sairautta syntinä. UT puhuu usein kärsimyksen, kivun ja sairauden hengellisistä eduista, mutta tämän päivän "ihmeiden tekijät" hylkäävät kokonaan, että sairaudella voisi olla jokin tarkoitus.

 

Preparing the Way on tyypillinen äärikarismaattinen petos. Ryhmä perustaa koko elämänsä ja työnsä perustelemattomaan kokemukseen: joko parantumisiin, profetioihin, näkyihin tai kummallisiin “Hengen manifestaatioihin”. He eivät voi perustella väitteitään Raamatulla ja harvoin sitä yrittävätkään. Kun he tekevät heikkoja yrityksiä  perustella Raamatulla, kuten Pierce yrittäessään löytää fyysisen parantumisen sovituksessa Jesajan luvussa 53, heidän eksegeesinsä on ristiriitaista.

 

On murheellista, että vaikka parantamishuoneiden kaltaiset palvelujärjestöt ovat hiekalle rakennettuja olkitaloja, niin silti monet sinisilmäiset ihmiset petetään. Parannuskeino on palata Kirjoituksiin ja koetella nämä väitteet Jumalan Sanalla. Ei kestä kauan havaita, että ne eivät selviydy testistä.